Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Feladtad a leckét. Mi az a PAM? De megtaláltam a választ.
A tápegység és a motorszabályzó együttműködése a maximális energia hatékonyság érdekében.
A táp egy alacsony és egy magas feszültség között kapcsolgat. A motorszabályzó meg eldönti, hogy melyiket kéri, a motorteljesítmény igény függvényében.  Így a motor szabályzó mégis csak amplitúdó modulált üzemmódban dolgozhat, alacsony teljesítmény vesztesség mellett. De a lényeg, hogy a motor nagyon jól érzi magát a motorszabályzó alacsony harmonikus torzítású kimeneti hullámformája miatt.
Köszi.

Sys_m

Sziasztok!

A Ferm és más olcsóbb (vékony) felsőmarók kihaltak? A Kress alatti megoldást keresnék.

Köszi. Sys_m

000000000

Megvannak még, csak kell hozzájuk füldugó.

Rabb Ferenc

A KRESS alatt már csak a készülő munkadarab lehet [#ejnye1]

frob

nézegetem én is a KRESS marómotorokat, Acél motorperem dupla csapágyazással, elég jónak hangzik, használtok ilyesmit? Elég pontosak ezek, pl nyákmaráshoz, és persze mennyit bírnak?
Viszonylag drágább motyók ahogy nézem.

frob

000000000

A Kress-el nekem az a bajom, hogy a hátsó csapágyfészek müanyagból van, és ezért mindig minimálisan "remeg" a tengely, ami "nyugtalan" marási eredményhez vezet. Persze lehet hogy közben az ujabbak már jobbak... nekem egy régebbi van(6990E), amit már csak felsömarónak használok, arra viszont igen jó...

jv7pu3a5p

Láttad a nyákjaimat? Raktam már fel egy párat a fórumra. Kress FME 800 gravírozza őket.
Elégedett vagyok vele. Csak egy dolog hiányzik a dobozból mikor megveszed, mégpedig a füldugó.

frob

annyira hangos?
mondjuk van fülvédőm, más okból szóval az nem gond, de azért nem lenne rossz ha nem sikítaná le a fejemet :)
a 800 as géppel rendesen lehet nyomulni fába aluba is?

frob

home made módon nem cserélhető rendes csapágyra az az oldal is, gondolom valami C5 ös csapágy jó lenne...

keri

http://www.webaruhaz.kbx3000.hu/index.php" TARGET=_fnew>Nézd meg a KBX-nél ott elég sok kedvezményt adnak.
Én is itt vettem. Elég szépen fut, és jóval nyomatékosabb mint a gagyi felsőmaró amivel előtte próbálkoztam, a ferm pedig egyenesen borzalom amióta Kresst használok.

Persze ez még mindig az olcsóbbik megoldás, és zajos, meg acélban azért nem a leg hatékonyabb a nagy fordulat miatt és aluhoz is jobb lenne alacsonyabb fordulat, de én elégedett vagyok vele.

Azt mondják a csapágyak nem bírják sokáig, de cserélhetőek, és van hozzá minden alktrész.

keri

Nem kapott pofont az a tengely vég? Akkor elképzelhető hogy üt, de nekem kiórázva nem mutatott semmilyen ütést.

000000000

órával megnézve elfogadható a tengely futáspontossága, csak az említett fészek nem stabilizálja elégé a tengelyt, és ezért berezonál müködés közben.

jv7pu3a5p

Hát igen. Visít rendesen. Ezeért készül nekem is a vbodi féle fortuna AC szervó motorral hajtva.
Mindent visz amúgy a kress, alut, fát, műanyagot.  
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/LED_SPOT_aluhaza.jpg" TARGET=_fnew>Ilyet csináltam már vele
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/IH_vez4.jpg" TARGET=_fnew>meg ilyet
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/LCD_keret.jpg" TARGET=_fnew>ilyet is.

frob