Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Ha erre jársz ugorj be. Adok neked szép kéket, azt irsz rá amit akarsz. Pl balszélső, szélsőbal,balfácán,végső esetben balf@sz

svejk

Na jó-jó, nem kell ezt azért olyan komolyan venni, de gondolom Ti is elkeseredettek vagytok ha megszívatnak benneteket :)

me3ua0a6

Megint kezdek bénázni... :( De most marómotor témában...
Van a Varsa-féle DC. Hangos [#gun]
Lehetséges a Vbody féle flex. Nagy, nehéz [#rinya]
Lehetséges egy RC brushless motor 2500KV értékkel kb 15V-ról, fordulatszám-tartó (heli) szabályozóval.  (=30k RPM) Azt mondják, hogy rövid az élettartama.
Gyári maró motor. Nagyon drága, vízhűtéses.  
Áttételes motor-megoldás: Vbody mesélhetne a szíj hátrányáról... :(
Hobby gép, nem kiélezett profi célgép, viszont pont emiatt lassabb is, így csendes megoldás kellene.
ER11-es szár már megvan, így valami kisméretű motort keresgélnék, esetleg gyári komplett megoldást.
Tudnátok megoldást, linkeket, lehetőségeket tippeket ajánlani? Ki mit próbált?
Kezdő lévén bármi jól jön!
Köszönöm!

2vkx6unz

Én egy orosz birkanyíró motorba építettem be egy ER11-es szárat. Ez a motor 36V 200Hz-es háromfázisú motor. Jelenleg kiegyensúlyozási és hűtési problémáim vannak. Korábban tettem fel képeket.

000000000

A #3197 már OK. Nem rossz a szíjhajtás megfelelő szíjjal és egy ilyen DC motor nem hangos. Ha nincs ilyen 100W körüli Dc motorod, küldök egyet.

besirkyjh

Szia  

A BL mmotor használhato csak valakinek ( neem) nekikellene ülni és a hütését megoldani .
Összeraktam én is ilyan DC motorbol mint a Bodi és nagyon tuti és zajtalan és tulhajthato kicsit .
A BL-nek nagyon nagy elönye a kefenélkülisége és ezért érdemes vele foglalkozni .
Nekem van vagy négy féle ( kettöt magam épitettem )van egy 5300kv értékö ( alapban 55000körül forog ) ezt már probáltam kis föorsohajtásra de a melegedés miatt félre tettem ,van egy másik ami ( le sem merem irni ) 60V-os és 2Kw ( katalogus ) ebböl höre 1,7Kw el megy , ez lessz a övetkezö .
Mi az hogy rövid az élettartama ?, a csuszoperselyes DC motorhoz képest nagyon is hosszu .
A NET-en sok ilyen orso van megépitve de késöbbi tapasztalatrol semmi info , lehet le cserélték?

s5f8tmfv3

Én kicseréltem az O-gyűrűt egy ilyenre:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Fortuna/frtn.jpg" border=0>
Nem csúszik, nem szakad, feszítésre nem nyúlik.
Kimomdottan hajtáshoz való, úgy kaptam, de hogy mi lehet a becses neve... Tudja valaki?

4um5b65d

Gömbszíj.

Bár ez is csak annyira gömb, mint amennyire a kockás spirál füzet, kockás.

Rabb Ferenc

http://www.powerbelt.hu/?Prod=GOMBSZIJAK-SUTHETO" TARGET=_fnew>Talán gömbszíj Bár Leslie-nek mesmeg igaza van [#buck]

s5f8tmfv3

Köszönöm!
Már tudom mit keressek ha cserélni kellene, bár várhatóan jobban teljesít mint az O-gyűrű.

000000000

Ezt a gyárilag hegesztett gömbszíjat én is próbáltam, nem sokáog birta, a hegesztésnél megadta magát. Ebben a hosszbordásban jobban bízok, tele van erősítő szálakkal.

s5f8tmfv3

Hosszbordásból hol tudtál ilyen kicsi méretet keríteni?

besirkyjh

Szia  

Csak ötlet : Kézigyalugép ( Praktiker ) hajto szijja és ha kell keskenyited ahogy a Bodi lentebb irja .
Hosszbordás szijjat használtam ilyen kicsit(110-est) azt hiszem valamelyik csapágyforgalamazotol szereztem be.

me3ua0a6

Köszönöm a tippeket! Egy 30ezres RPM-es brushless is túl tud még melegedni? Szörnyűek ezek a repülőgép-motorok[#buck] Majd kap egy jégkockát [#eplus2] A ház pörög, így a levegőt kavarja. Ezáltal bordára, vízhűtésre sincs lehetőség.

Vbody: Írok mail-t!
Köszönöm!

besirkyjh

Csak belsöforgorészü a használatos ( baleset veszély ) és azt bizony hüteni kell , a külsöt is mert csak rövid távon kielégitö a höfok .

Ha szeretnél mihamarabb dolgozni a maromotoroddal akkor használd ki a vbodi ajánlatát .