Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

svejk

Igen tudom, de hát zsírosan hozták ide [#nemtudom]

svejk

Van-e ehhez valami pokoli szerkentyű ami figyelmeztet ha elfogyna a levegőből az olaj ??

svejk

Milyen arányú legyen a levegő-olaj keveréke? Ezeken az olajzókon ez is beállítható.

000000000

Ment a levél és vele az elérhetöség is [#phone]
Skype-on pikk pakk megoldjuk a problémát.

000000000

Szerintem olyan szerkezet nincs ami az olaj elfogyását figyelné a levegőböl. de olyan van ami a tartályból figyeli.
Ezt úszókapcsolónak hivják  [#nyes]

svejk

Ez baj, mert láttam én már eldugult olajzó miatt megdöglött szerszámot :(

t334wehtf

Én még várom Olaszorszából az általam tervezett géphez az ELTE AF80CU-t, de a doksiból már küldtek pár oldalt. Ebből kiderült, hogy 40000 fordulatra élettartamra szóló zsírkenést használnak a kerámia csapágyakhoz. Kell neki tiszta, száraz kb. 0,2 MPa nyomású levegő (1 cső) az orsó elejébe, hogy túlnyomás legyen benne, kell 0,6 MPa a szerszámcseréhez (2 cső), és tetszőleges, jó nagy nyomás (1 cső) a kúp tisztításához. Ennek a furata megy végig a tengely közepén, szerintem itt is ez van. (+ 2 cső a víznek, + motortáp, + logikai vezetékek, szép mennyiség...)
Gondolkoztam még Peron Speed és Precise orsón, de mindkettő nagyon drága, ráadásul mire a Precise visszaírt, addigra már rég meg volt rendelve az ELTE-től a cucc.

t334wehtf

Ja, a Peron Speed 60000-et tudott volna olajköd kenéssel, és 40000-et kenés nélkül, azaz a gyári zsírtöltettel.

t334wehtf

Az ELTE orsóban a csapágy "Lubcon Turmogrease Highspeed L 252" zsírral van kenve.

000000000

És lesz hozzá frekvenciaváltó is ami tud legalább 650Hz-et?

t334wehtf

Igen, egy 1kHz-es Vacon NXS00112 lesz hozzá.

000000000

De ez már közel se hobby kategória ha újonan veszi meg az ember.
Mennyi a nulák száma az árcédulán? [#circling]

000000000

Én kerestem de azóta szereztem komplett partont hozzá, de ha tudsz még patront az érdekelne.

svejk

Valaki keresett régebben ezekről rajzot:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Precise_SC52/Precise_befog%f3.gif" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Precise_SC52/Precise_patron.gif" border=0>

000000000

Gyorsabban válaszoltam mint felraktad a képet [#hehe]