Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

svejk

Sajna a srácnak is csak 1 van :(
Viszont a tárolótömb meg van :)

t334wehtf

Jól látod, ez nem hobbi gépnek készül. Remélem az elő prototipusról már tudok fölrakni pár képet és videót 1 hónapon belül.

Az orsó + frekiváltó + vízhűtő + 12 db ISO20-ER16 szerszámbefogó + házhozszállítás 4773€ + Áfa

A Peron Speed-nek csak az orsója 4661€, a Precise meg 5270€ + a többi cucc...

000000000

Kérdezd meg mennyiért vesztegeti az a tároló alkalmatoságot.

robroy007

főorsó tervezéshezhttp://www.skf.com/files/683945.pdf" TARGET=_fnew>38 és 53. oldal

http://www.skf.com/files/343743.pdf" TARGET=_fnew>és mi történhet egy csapággyal vgayis csapágy hibák

svejk

Gyakorlatilag a 38. oldalon levő ábrát követték el http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Ipari%20CNC%20mar%f3g%e9p%20f%f5ors%f3ja/" TARGET=_fnew>itt élőben.

dosalaszlo

Érdeklődnék próbált-e már valaki "redukálni" fordulatszámot mechanikusan pl. teknomotor-on?
Nekem egy 18.000 ford/perc van és azt szeretném 1000 köré visszavenni (vasnál nagyon sok még hűtéssel is) akár egy bolygóművel vagy saját gyártású hajtóművel.
Ha érdemes vagy valaki csinált már ilyet kérném segítségét vagy esetlegesen rajzot(kat) is ha van!
Tisztelettel
László

000000000

Ha leveszedm a fordulatszámát, elfogy a nyomatéka, 18000-ről meg nagyon nagy lassító áttétel kell. Lassú fordulathoz csinálj egy külön főorsót!

43pbwjg8s

Bár nem ismerem a motort magát, de ha a teljesítménye viszonylag fordulatszámfüggetlen, akkor az alacsony fordulatszám nagyobb nyomatékot ad.
Legalábbis igy kellene lennie.

Jó lenne látni egy fordulatszám/nyomaték  görbét a meghajtó motorhoz.

Erről jut eszembe:
az EN34-es teknomotornak nem találtam fordulatszám/nyomatéki görbét.
Nincs esetleg valakinek?

s7manbs8

Mert ez milyen típusú motor, hogy így viselkedik ?

PSoft

Szia!
szerintem vbodi az elektronikus fordulatcsökkentésre gondolt(poti).
Nem nyomatéktartó a szabályzása.
Mechanikus áttétellel biztos,hogy nagyobb lenne a nyomaték csak elég macerás "házilag" összebütykölni egy ilyent.:)

s7manbs8

Meg ha semmi visszacsatolás nincsen.

000000000

Sziasztok!
Új vagyok az oldalon.Segítséget kérnék,és talán én is segíthetek.Több mint tíz éve vágytam cnc-re,volt rá munkám is,de az áfá-ját már nem tudtam kifizetni,így nem lett.Programozást kezdtem tanulni hogy magamnak megcsináljam.Nem messzire jutottam,de váratlanul sikerült megvennem egy általam ismert 2,5d-s felsőmarógépet ezt átalakítottuk 3d-re.Most tud tervezőprogram után marni,gépre rakott tárgyat digitalizálni és visszamarni ill.irányitott konturon is tud z értéket venni.A gép 20 mázsás mechanikával 2000*1250*120 munkaméretű.A baj:a refferenciapoziciót nem veszi fel,nem áll meg a végálláson. Így is lehet hasznáni csak 0,0,0-nál legyen lekapcsolva.Sajnos már három éve áll a gép most kezdem használgatni erős és nagyon jól dolgozik,mégsem tudom mit kezdjek vele.Ha vkinek van ötlete megköszönöm ha megosztja velem ,és szívesen társulnék korrekt féllel.Kisteherautóm van az áruszállításhoz és komplett asztalosműhelyem.Mégis csak most keresem mihez fogjak.Ha tudod hol lehet márványhoz,kőhöz való szerszámot kapni kérlek írj!köszi.Bocs hogy hosszú voltam,de nagyon örültem hogy rátok találtam!

4um5b65d

Zoli, erre a válaszra egy kicsit várnod kell, mert a fele fórum elment találkozóra....

t334wehtf

Feltételezem, azt már megnézted, hogy a végálláskapcsolók/jeladók jók-e, illetve a jel szépen el jut-e a vezérlőhöz.

Milyen vezérlése van? Milyen programmal használod?

Motoros

A másik fele ménem jött el?? szomorú mer jó buli volt