Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

2nbj3n5m

3vv2btrhv

Szia Janko
A gravrszerszám lap üres a többi jo !!!!!!
Tibor

e7c897sd8

A PERFOR oldalán igen jó táblázatokat találtam fúrás, marás, menetvágás szerszámaira. A kérdésem:
proxxon fúró, maró, csiszolóhoz vásárolható nemeskorund ill sic korongokhoz ill. különböző profilú csiszoló csapokhoz milyen fogásmélységet és fordulatot használjak? Van valamilyen képlet, ami alapján kiszámolható ez? Ha tudtok segítsetek! Gondolom mindenféle anyagra másak ezek az értékek.

000000000

Hali!
Tud é valaki olyan befogható, feltűzhető szerszámot, mellyel fóliát lehet vágni. Tudjátok, olyan öntapadó fóliábol vágnék ki betűket ábrákat mifenéket. Tipikusan plotter munka, de hiszen a mi CNC-énk is az, csak nagyobb munkatere van a Z-nek.  
Az is jó ha boltot tudtok ahol nagytudásúak adnak illen késet.  
Hát addig is üdv rátok és házatok népére.

000000000

Ha már gondolkodunk ebben a nagy melegben, akkor azt is ki kéne találni, hogy egy a4-s lapot (amiből vágnám az a sok csuda ábrát)hogy tudok több millios beruházás nélkül ráfeszíteni a gépemre.[#falbav][#fejvakaras][#fejvakaras]

Motoros

Szia István
A fórumban a "Vágóplotter" cimű topikban erről volt szó. Én szerkesztettem is egy hobby kategóriájú de elég jól működő vágókést. Sajnos a fotók "eltüntek" de ha érdekel a kialakítása akkor feltehetem valahová. A lényege egy speciálisan köszörűlt csapágyazott, szabadon körbeforgó kés ami Z irányban még rugózik is. A papír lefogása már nehezebb dió, mert vákumasztalra vagy valami sztatikus rögzítőre lenne szükség. Én az öntapadós fóliát egy üveglapra ragasztottam és az üveglapot rögzítettem a gépasztalra. A kivágott betűket innen szedegettem fel csipesszel-- ez sajna nem túl elegáns-- de ez volt.

yuagaci9g

Latod, ezert vannak a vagoplotterek gumihengerrel kitalalva, az anyagot kozecsiped es mar szalad is.
Sik asztalra en ugy fognam fel, hogy a lap szelenel ket hornyot vagnek az asztalba, (aldozati lemezbe) es valami szorito sinnel fognam le a foliat. Mindezt csak azert mondom feltetelesen, mert mar vagy ket eve var egy A0 plotter a sufniban, csak kestarto kellene ra...
ugyhogy a vagasi feleadatokat kiadom masnak ;-)

vthgizrff

Csak egy ötlet: iskolai rajztábla aminek a sarkain csipeszek vannak, az nem jó?

w43pwt626

http://www.graphixtrade.hu/catalog/index.php?cPath=0_24_39&sort=2a&page=3" TARGET=_fnew>http://www.graphixtrade.hu/catalog/index.php?cPath=0_24_39&sort=2a&page=3
Nekem tőlük van a vágóplotterem. Természetesen kést és a befogót is árulnak... Persze lehet, hogy olcsóbban is lehet [#smile] "házilag"

000000000

Halihó!
Van tapasztalatotok az ilyen pneumatikus légszerszámokkal?
http://img.vatera.hu/photos/338845/big/9384749.jpg" border=0>
Ilyennel csinálnám a finom gravír jellegű munkákat. Szerintem bírja majd a strapát, és 70 ezerrel pörög(úgy tudom, légcsapágyas).

000000000

Ha jólemlékszem 60.000-70.000 a fordulata ennek a tipusnak ennyi amit tudok róla.[#finom]

000000000

Hali mindenki !!!
Gravírozótű beszerzési forrást keresnék.űTud valaki segíteni?

000000000

Ha Pesti vagy akkor a kőbányai bazárban (Maglódi út) az oroszok gyémánbevinatú gravírhegyeket árulnak néhány száz Ft-os darabáron. 3000 Ft egy  30 db-os készlet.

000000000

Tapasztalat az nincs, de majdnem rádumáltak egy ilyen cuccra. Csakhát 60-tól felfele pénz az ára még a legolcsóbbnak is. Mutattak olyan mintamarást amelyet egy ilyen maróval csináltak 60000-es fordulaton. 0.3 mm széles, 30 mm mély, sűrű párhuzamos hullámbemarások voltak egy bitang kemény és szívós wolframtömbbe. Elképesztő volt!

000000000

Ha érdekel a vaterán megtálod.[#violent]De  lehet hogy furcsa áron[#wave]