Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Robika37

Üdv Bicska!
De gondolom nem is forog semelyik részén 2-3 ezernél többet.Itt ellenben fortunáról volt szó, ami tudomásom szerint eredetileg a furatköszörűgépek főorsója.
Bocs ha tudálékosnak tünnék :-)

000000000

Szia Robi!
Akkor te mit javasolnál?

yhwx2ew89

Üdv Maffia 1
Kasuka Csatári Ferenc Müszaki tanácsadó tel:0670 942 9317  
e-mail:csatáriferenc@kasukatools.com

Robika37

Hali Szobrász!
Úgy látom,hogy nagy projektben gondolkodsz.Akkor mondanám: a patronkészletedhez és a megmunkálandó   anyagaidhoz mindenképpen belső morse kúppal,hajtásnak 3 fázisú motor .Csapágynak alulra ferde hatásvonalú golyós kettő szembefordítva anyával+kontraanyával feszíthetőre, felülre sima mélyhornyú golyós,de gumi porvédős mert abból nem folyik ki a kenőanyag (mármint lefelé). A viz és a
márványpor miatt szimmering+labirinttömítés .A kenésnek vmi. teflonos csapágyzsír .Ja és még végig lukas főorsó mert a patronbefogóhoz kell a menetes behuzatószár.(sajnos ha rezonál a morsekúp nem mindig önzáró) Ez az én véleményem, de amiket felvázoltál feladat, alapanyagok, megmunkálás akkor kellhet ilyen bonyolultság a gépedhez

000000000

Szevasz Robi!
Csak halványan értelek, elnézést, de én ugyebár nagyrészt esztétikát tanultam...

"a patronkészletedhez és a megmunkálandó anyagaidhoz mindenképpen belső morse kúppal,hajtásnak 3 fázisú motor"
Az én patronjaim nem a morse kúposak, hanem a 159#-ben leírt E1N esztergához való menetesek.
Vagy ez világos, csak én nem értem a "morse kúp"-ot?

Köszönöm a válaszodat!
Áron

Kristály Árpád

Hallihó!
Szia Szobrász!
 Szerintem csak a 161# képen lévő befogóba gondolkodj, mert ez szolgál marók befogására, csak sajnos ennek nehezebb a tengely kivítelezése, mert nem elég, hogy morsekúpos, de a tengelyt is át kell fúrni mivel ehhez tartozik egy behúzószár, illetve csavar. Lehet, hogy jobban járnál, ha valamilyen bontóban, MÉH telepen, vagy Harasztiban a repülőtér mellett a kanyarban, van egy gépkereskedő, még "kopasz egere is van"..... megprobálnál szerezni egy oszlópos fúró tengelyét házzal együt...!!!
Üdv.: Árpád

Robika37

Bocsesz kicsit felületes voltam a 161#-ben szereplő fotoról gondoltam, hogy a bitokodban van.
Egyébiránt többi ahogy Árpád írja + anno szerszámmarógépekhez létezett ugynevezett "gyorsmarófej" ez komplett villanymotorral együtt volt olyan 6,5ezerig lehetett forgatni (lépcsős ékszíjtárcsás) talán találok vmi. foto
Üdv Robi

f6kuxbs9f

Sziasztok!

"Harasztiban a repülőtér mellett a kanyarban, van egy gépkereskedő,"

A hír igaz, de nem Harasztiban, hanem Halásztelek után [#nevetes1]

Gál Jánosnak hívják, mobilja: 30/400-400-8

Tényleg sokmindene van, és érti a szakmát.

Üdv

000000000

Szia Árpád!
A potronjaim már pár napja meg vannak. Nem a morse kúpus, hanem a E1N (159#)
Remélem, azért használható lesz!?

Áron

000000000

Ja! Látsz arra módot, hogy ezt bele lehessen aplikálni a te fortunádba?
(+fogassíjkerék a másik oldalára?)

Küld át légyszi újra a képeket, mert sehol sem találom őket! Milyen,és hány csapágy is van benne (a max fordulat és az ereje miatt)?

Köszönöm:
Áron

vthgizrff

Sziasztok!
Gál Jánost én is ismerem, ott tényleg van minden. Ráadasul segítőkész. Nekem csupa jó tapasztalatom van vele kapcsolatban, bátran tudom ajánlani mindenkinek.

3vv2btrhv

Szia Janko
Az ajánlott gravirszerszám weblapja nállam üres !!!
Tibor

49db863y8

Helló Áron!
A patronjaid anyag megfogó patronok ezért van köztük feles méret is/7,5/de a páros számú
egész méretk 5-től felfelé használhatók szerszám megfogásra.Én is használom ezt a fajta
 patront ugy ,hogy a fortuna orsójába bele esztergáltam a patron fészkét, és egy a patron
menetéhez csatlakozó behúzószárral nyitom és zárom a patront.Ennek a patronnak az az
előnye a Morse-kúpos meggfogóval szemben, hogy a maróorsó csapágyazás kissebb méretű
csapágyakkal megoldható és így az egész fortuna mérete csökkenthető.A hajtást a villany
motorról hosszbordás szíjjal/V szíj/ viszem át ez is tömeg csökkentő.
Üdv:Bagyinszki László

000000000

Bicska

Én is ajánlom, nagyon segítőkész és a kisujjában van minden a gépekről:)Nála vettem én is az enyéimet.