Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

a legolcsobb profi megoldás egy 600w-os maromotor 100ezerér+frekiváltó ami  50ezer körül van
és ez pörög 20ezret
mahinált cuccal nem lehet pénzt keresni csak hobbinak jo,nem beszélve a 220-as maromotor bödületes hangjárol
ha 3 fázisu motort akarunk a gépre rakni az egy 20-30-as minimum , kell hozzá a marorész ami kétséges  hogy 10ezer fölé megy, és simán benn van az is 20-30-ban , meg kicsit sulyos egy 2kw-os motor, meg sokat is zabál
persze attol függ kinek mire kell de fához kell a szufla
szerintem,

D.Laci

Ép elenkezöleg "HTD" profilal ere a célra fejlesztetékki! de bármilyen fogasszíj megteszi. szalagcsiszoló, kézi gyalú stb mindben fogasszíj van és a motor hangjátol nem halani hogy lene bármilyen hangja a szíjnak.

nv5firipz

Azért a mahinált dolgok életképességét se becsüljük le. Rengeteg asztalos van aki ilyen gépekkel keresi a kenyerét, nem is rosszúl.

000000000

Szia Noo!
Egyet értek veled!
Különben a mi gépeink is, (ha szigorúan "szovjet ipari szemmel" nézzük, még a profibbak is) mind "mahinált dolgok".

Én 3 fázisú motorban gondolkodom.
mindezek ellenére, mivel  én először persze 3, de összesen 6 tengelyű gépet építek, erősen elgondolkodtató hogy ne egyből egy jobb minőségű felsőmaróval kezdjek-e?

Vagy: 3 (+forgató) tengelyes üzemben: fortuna 3 fázissal, nagyoláshoz, és kevésbé plasztikus (nem aláfaragott) elemekhez.
A b-c tengely meg egy fel- leszerelhető egység, egy olcsóbb felsőmaróval...?
Ti mit javasolnátok? (lényeges a hang és az ár)

Üdv.: Áron

000000000

Szia Vers!
Te milyen marómotorra gondolsz? Be tudnád linkelni?

nv5firipz

Szia Szobrász!
A hang és az ár fordítottan arányos. Minél olcsóbb egy felsőmaró annál hangosabb. Sajnos én is így jártam egy 6-7000 Ft-os géppel. mikor megvettem akkor szép halakan ment, de kb 2 órás használat után már hangos lett.
Az eddigi legcsendesebb felsőmaró az Festo márkájú volt. Ez nagyon profi minőség, lazán veri a többi barkácsgépet, de az ára valami horribilis.

000000000

napi 8 orában megy egy szénkefés motor , pár hetet kihuzhat, az csak hobby szintre jo nem ipari alkalmazásra

szobrász : este megkeresem a motort, kintröl elképzelhetö  hogy 100 alatt  megrendelhetö

000000000

Szia Szobrász!
Szerintem lehet, hogy megfelelne neked egy Dewalt 2300Wattos kézi felsőmarógép ami nagyon csendes. 8000 től 21000 ig változtatható a fordulata. Fordulatszám tartó elektronikával. 6mm től 12.7 mm ig befogó patronnal. Nagyon simán megy szite észre sem lehet venni a járását. Az általam ismertek közzül ez a leg erősebb és birja akár éjel nappal a munkát. ára 120 körül van. Én ezt használom hat hónapja. Ez profi gép kézben és fixre szerelve is.
Üdv. Dániel.

Messer

Szia Szobrász !
Most végeztem egy méteres tölgyfarönk "felesleges" részének lemarásával.(Elég nedves volt még)
Idáig egy 900 wattos Kress felsőmarót használtam, de abban csak 8mm-es marót tudtam befogni és max 80 mm-re "kilógatni". Fél miliméteres fogás felett berezonált az MDF-ben, csúnya felületet hagyva. Ezzel neki sem áltam a tölgyfának. Időhiány miatt, szükségből egy sarokköszörűből és egy 18mm átmérőjű tengelyből készítettem fortunát. A 18-as tengely eltörött, mert a 140mm-re kilógatott 25mm-es maró megmunkálás közben annyira rezgette. 25mm-es tengely lett helyette, a végére 15mm-re kúposodva. Ide jött rá a 25mm-es  
rádiuszos végű maró 15mm hosszon. Így 140mm mélyen tudok "z"-ben dolgozni. Na ezzel rezgésmentesen 7mm mélyen, 7mm-es fogással tudtam haladni. Ami miatt írtam az, hogy a sarokköszörű hangjával egyenértékű volt a marókés hangja. Pedig a sarokköszörűt sikítónak is becézik :). Ja , kb. 40 óráig tartott a művelet.
Üdv mindenkinek!

000000000

Szasztok fortunások!
Tudnék ezekkel mit kezdeni?
http://img.vatera.hu/photos/151176/big/8816809.jpg" border=0>
Befogó patron készlet 0,5miliméterenként emelkedik 5-16mm ig
 Méretei: Teljes hossza 103mm az illeszkedő henger átmérője 25mm hosza 57mm + 28mm hosszú M24x2mm-es menet.A kúp 30° a fej legnagyobb átmérője 36mm.A patronkészlet E1N esztergagép tartozéka volt.

Megérnek ezek egy huszast (22 db)

Kösz!
Áron

3vv2btrhv

Szia Szobrász !!
Azonal vedd meg !!!
Többet ér !!
Tibor

000000000

Árpád!
A te fortunádhoz valami ilyen kellene?
Jó hozzá ez a morse?
http://img.vatera.hu/photos/262424/big/8388787.jpg" border=0>
Csak ez drága ám... 35rugó

000000000

Szia Tibor!
De hogyan fogjuk be és mibe?
Biztos megéri?
Kell hozza még:
Egyedi furtuna, szíj, kerekek, 380-as motor, esetleg frekiváltó.
Szerinted kell nekem mind, vagy meg tudnánk osztozni rajta?
[#love12]
Esetleg esztergálható, vagy belül gyűrűzhető?
Üdv.:
Áron

000000000

Üdv. mindenki!
Ti mit szóltok a 159#-hez?
Gyűrűzése, esztergálása lehetséges más átmérőre?

yuagaci9g

Minek piszkalnad, Qrva kemeny, max koszorulni lehet, fel mm-t. En ilyet hasznalok az elso gepemnel, (a kepek mar elvesztek a forumrol), ez a  legbiztosabb megfogas. A Proxxon azzal henceg, hogy az O`` patronjai harom pofasak a Dremel negyes beosztasaval szemben; a harom pofa olyan, mint a haromlabu asztal; sosem billeg.