Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Valamikor igazán KRESS-t akartam venni, de még jóval azelott (kb.fél év)ahogy szóltál (már akkor ez meg volt), de nálunk nehezebb volt beszerezni. Gondoltam, ez ugyanaz a kategória. Háát...lehet, hogy tévedtem.[#shakehead]

bmejdz9nu

http://i4.ebayimg.com/02/i/000/91/a5/b079_3.JPG" border=0>

Ilyen is van... adják el... jó pénzért... sajnos...

bmejdz9nu

Megjött az édeske...  
A Hitachi L100 frekiváltó, 200W, 360Hz... és csak 80 deka..
Remélem jól megy - holnap tesztelem... és milyen olcsó volt...

http://www.kibernetix.com/Hitachi/Slike/L100.jpg" border=0>

http://www.controlcomponentsinc.com/images/products/inverter-l100.gif" border=0>

Kristály Árpád

Hallihó Péter!

Már rég túllennénk rajta ha küldtél volna egyet...

000000000

Szia Péter!
Mennyi volt?

bmejdz9nu

Pofátlanul olcsó.... 34 Euro... plusz 17 a szállítás... de csak azért mert el volt írva a dolog... általában 80 Euro egy ilyesmi...

ebalint

Szia!

Úgy látom használt.
Ha nem titkos : hol, ill. hogyé ...?

üdv, ebalint

000000000

De ez csak 200 W-os.
Ha nagyobbat akartok, akkor Tibor45!
Ő már sokszor bizonyította itt (is) a professzionalizmusát, és igazán olcsó is!

Áron

bmejdz9nu

Én direkt ilyen kicsit akartam...

bmejdz9nu

Megy a frekiváltó... most 50Hz-el hajtom "bemelegítésnek" az 50Hz-es motort...
Véntilátor kavarog... a hátulján... fújja rá e levevőt a mootorra ami teljesen hideg...

...Nade a tengely szépen melegszik ez normális?
Mennyire lehet meleg? A ventilátor meg hűti a külső alu (bordázott) házat ami tök hideg... nem értem...

bmejdz9nu

Egyébként a kimeneti csonkon van egy rugós szimmering is... valószínű annak a súrlódása melegítí...
Az 50Hz-es motor 85Hz-ig megy biztosan... felette bizonytalanná válik... 100Hz ig elmegy... aztán leál! teszetelem tovább...

bmejdz9nu

Tibi45 nincs a vonalban?
Az lenne a kérdés miért melegszik a forgórésze a motornak 60-70 fokra? ... amikor a tekercsek a házban vannak - ha jól tudom... ez normális?
Most próbálom összeházasítani a 200 Hz-es motorral a "kicsikét" (Hitachi)...
Első frekiváltóm... amivel magam birkózok... minden kezdet nehéz... de az én kezdeteim általában mindent "felülmúlnak"...

nffab2gnr

Szia Péter!
Beállítottad a váltó programozásnál a motor pólus számát? nekem a 2 pólusu max. 200Hz bír, az kb:12000 fordulat.

üdv: Tibor

bmejdz9nu

Ilyen menüpont nincs vagy nem találtam... (póluszám)
De csak egy keveset teszteltem az 50Hz-es motort... a 200Hz-essel többet... most már kapiska ez a frekiváló dolog...
Hát nem semmi... Olyan a motorhoz mintha engem két néger hölgy legyezne...
Ez a 200-as igen jól megy már.. aztán a tapasztalatok "fényében" vissza kötöm az 50-est...
200-at megy neked az 50-es motor? Akkor jobb ha összeszedem magam... vagy valami igen speckód lehet? Hogyan?

nffab2gnr

Péter!  
Ha adsz egy email címet, elküldöm a frekiváltóm magyar leírását,szerintem feltudod használni a Tiédhez is,gondolom a fontosabb paraméterek megegyeznek. Az enyém LG 1F/3F 0-400Hz 400W.

üdv: Tibor