Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Bicska

Mondjuk 1-1 szimeringet beletehetsz, feltöltöd olajjal, akkor sokkal nagyobb felületen tudja leadnia  hőt és emellett még a csapágyházra felcsavarozhatsz kívülről mondjuk 30mm magasságú ALU bordákat, közte hővezető szilikonnal. Szerintem ez még annyira nem bonyolítaná meg. Üdv!

bmejdz9nu

Sajnos ez az ami nem járható az olajjal teljesen feltöltés... mármint az SKF könyv szerint...
A hűtőborda az ok... és bevett gyakorlat...

Bicska

A lényeg, hogy kell valami lötty bele, ami át tudja adni a termelődött hőt a csapágyháznak. Egyébként érdekelne (komolyan!!), hogy ha elmerül a csapágy, akkor az mennyiben ront a helyzeten? Üdv!

dg8n4i8x

Bordákat marhatnák magára a házra is mert az anyagvastagság elbírja, vagy két lyuk és valami "szolíd" nyomással ájáratni levegővel, szerintem már 1bar körüli érték is sokat segítene rajta. Az még nem is lenne hangos! Így a belső távtartór megcsinálhatnám aluból és azt is fel lehetne bordázni így az átáramló levegő jól levenné a hőt a tengelyről...  

dg8n4i8x

először kitapasztalom mennyire "gázos" így... utánna már lesz miből kiindulni, mennyire kell hűteni...

bmejdz9nu

Totál nem szabad megtölteni... keringetni... azt szabad... a hivatalos álláspont a csapágygolyók feléig érthet az olaj...
Olajszvattyú...:) mint az autókban... :) és szűrő is :)
Ha "feküdne" ok lenne...
Gondolj bele ha tele lenne olajjal és 20.000-et forogna... szinte lehetetlen...
A szimmering is ront a helyzeten!!! Hőt termel!
Szerez ebből az SKF "főkatalógusból"... iszonyat jó és érthető!!! ... és ingyenes... ha már adnak... de nehezzen adják... :)

000000000

Nehezen, hogy raknak melyen oda ahova nem sut a nap...

bmejdz9nu

Hűha... ez egy kerek mondat lett...
Persze sejtem mire gondolsz... az SKF katalógus "hiányra"... :)

bmejdz9nu

Eladó vagy elcserélhető egy csak marómotor építéshez alkalmas YASKAWA VS Mini( = OMRON Vs Mini) frekiváltó!

Máshoz nem jó !!! :)

200w-os...1 fázis be...3 ki... 400Hz... (a gépköny szerint 250w?) Teljesen új! Olyan picike mint a Hithachi... :)
Képek:

http://i14.ebayimg.com/06/i/000/9c/55/1a2d_1_sbl.JPG" border=0>

http://i8.ebayimg.com/07/i/000/9c/55/2318_1_sbl.JPG" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Frekivaltok/Yaskawa%20VS%20Mini/" TARGET=_fnew>Német nyelvű gépkönyv itt... angolt meg a neten lehet fogni...

svejk

bmejdz9nu

Szia Svejk! "Álcázva" tettem ide, nem véletlenül!... :)
(azért nincs az adok veszek topikban... :)
Ez csak(!) marómotorhoz jó! Te milyet csinálsz? :) :) :)

svejk

Nem igazán értem mire célzol, de mindegy.
Azért az árát megírhatod ha tényleg eladó.

bmejdz9nu

"Lendíteni" akarok a marómotor építési "lázon", hogy többen filózzunk ezen a témán... :)
... és hogy még több tapasztalat jöjjön össze a motor áttekercselés ügyében is (mert ez is része a dolognak)... Ha csak nincs "HF" motor kézközelben...ami persze nem valószínű... :)

svejk

Ja ,értem .
Én már ezen túl vagyok sikeresen, többek között azért is érdekelnek a frekiváltók.
Volt itt valaki más is aki akart tekercselni, még képleteket is keresett, nem tudom mire jutott.

bmejdz9nu

Sokan azt hiszik, hogy vesznek egy faipari felsőmarót és kész... Nem is értik mit akarunk...:) Én is így voltam ezzel...(Kress és Proxxon)
Csak, hogy azok kicsi szerszámokhoz pontatlanok (ütnek) és nagyon hangosak... ezt akarjuk kiváltani... "szerszámbarát" és "fülbarát" végeredménnyel... A "nagyokat" másolni kicsiben...