Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem lehet megtalálni, hogy hol lehet az Elte HF maróhoz hasonló motort beszerezni. Egyszerübb lenne nekünk a tengelyvéget kialakítani patronos megoldásra.

000000000

Sziasztok!
Segitséget  szeretnék  kérni gépépitéshez
átalakitáshoz.Érdekelne a lézeres finommegmunkálás is.
Tevőleges segitséget  szeretnék  amiért tejelek!
Köszi!

bmejdz9nu

A tengelyvéget megcsinálni... egy adott kész motornál már szinte lehetetlen...
Meg (én) nem szivessen "függenék" a motorcsapágyaktól... mert azokat nem arra tervezték...

Ilyen Elte HF motort lehet kapni 100.000 plusz frekiváltó... ha akarsz ilyet készen venni dobj egy mailt... De "csinálni" nagyobb kihivás...

Most vettem itt a "soproni motorgyárban" egy 120w-ost... és tekerik már 200Hz-re... talán 350-400Hz-ig jó lesz... A múltkori 200w-os áttekerése 100Hz-re nagyon jól sikerült...
Azóta nézegettem egy két motort belülről is... Ezek "soproni" motorok nagyon specik... a tengely szépen (kézimunka) ki van egyensúlyozva...) "Made in Austra felírattal"...  
A csapágyakat is cseréltetem ilyenkor... jövő hét végére lesz kész a 200Hz-es... persze a telj nő ilyenkor... és a hűtőlapátokat drasztikusan vissza kell vágni... vagy levenni és egy 220V-os kis ventilátorral hűteni... stb...
A Balu tart a témában leg előrehaladottabban... :) Most már frekiváltós változatban gondolkodik... ha jól vagyok értesülve... :)

D.Laci

Én ezt szeretném áttalakítani szerszámcserélős fortunának: http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Fortunadonor/" TARGET=_fnew>Fortunadonor
Szerintetek érdemes?

bmejdz9nu

Á... ezt nem érdemes... el kellene inkább adnod... nekem... :)

D.Laci

Á... Tul drágán adnám... ingyen kaptam...[#crazya]

000000000

Frekiváltóm van, csak a maró érdekelne.
Mennyiért lehetne megkapni?
A soproni 200 W-os mocit mennyiért lehet kapni?

000000000

Ha érdekel a 11. mechanika és a lézer írj mailt.

3vv2btrhv

Szia D.Laci
Ne hagyd magad !! Szerintem jó lessz !
Küldtem emailt :
Tibor

dg8n4i8x

Hát igen alakul a dolog... Valakivel sikerült egy nagyon jó kis frekiváltót bizniszelni! :)) Most csak a motorral vagyok gondban mert ez egy négypólusú és alacsony a fordulatszáma 1310rpm, eddig 200Hz-ig simán felment 5240rpm). A csapágyai kivannak ezért nem mertem tovább pörgetni, hétfőn kap új csapágyakat aztán meglátjuk mit tud! A másik bajom ezzel a motorral, hogy elég brutális a mérete a gépemhez képest 4,2kg...  
Képek itt:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/3fazis/" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/
Még egy dolog, ugye a háromfázisú motorokat csillagba és deltába is lehet kötni. Tudtommal az egyfázisú frekiváltók 3x200V-ot, a háromfázisúak 3x400V-ot adnak a motorra. Egyfázisúnál deltába, háromfázisúnál csillagba kell kötni őket.
Érdekes, hogy ez a motor a négyszeres frekit simán bírta, ez vajon a négypolusúra jellemző, vagy a csak egyszerűen ez a fordulatszá még kevés ahhoz, hogy "lemaradjon" a forgórész... Ez amúgy egy hajtóműves motor volt, ezek kissebb teljesítményre vannak tervezve mint ugyanekkora normál társaik, ennek lehet köze a nagyobb freki kibírásához? Háromfázisú motorokkal sioha nem foglalkoztam behatóan...

dg8n4i8x

A motorrol nem tudok sokat, mert egy lomisnál találta sz egyik kollégám... Mivel háromfázisó nem tudta használi és nekemadta, sajnos még agyártó sincs megjelölve rajta..

dg8n4i8x

Egy kérdés a szakértőkhöz. Mit jelent az IP 44 és az Is.KI. B paraméter a motoron?
http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/3fazis/IMG_7141_resize.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Nekem van olyan frekiváltóm amit be lehet kötni 1 és 3 fázisra is??? De ettől még a kimeneti fesz - szerintem - nem változik... De tudom, hogy van a 230V-os és a 400V-os dolog... csak nem értem...
A frekiváltók leírása csak csillag kapcsolást magyaráz... A Delta is lehetséges? és hogyan meg minek? ezt sem értem... mint sok mást... :)

Ez a 200Hz "alapban" megdöbbentő... én 2 polúsu morrral max.100 Hz-et tudtam elérni... eddíg... :)

bmejdz9nu

IP44 "vízállóság"...

bmejdz9nu