Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Hirtelen felindulásból feldobtam a motort a gépre... Az első próba bíztató nagyon! Nem nagyom akar beremegni még nagy fogásnál sem, pedig csak 3600-as fordulaton megy ezzel a motorral!  
http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/ER11%20fortuna/IMG_7136.jpg" TARGET=_fnew>Kép itt.
Na most rá kell gyúrjak egy jó motorra...

bmejdz9nu

Hát igen... tudtuk, hogy ez lesz valahol a biztos megoldás... a "profik" másolata kicsiben...
Merev és nem üt... ha minden jó!
A baj az majd ezzel, hogy kevesebb marót fogsz eltörni [#nyes] de sebaj... :) legalább majd lesz olyan is ami elkopik :)
... mert a kicsi marók legnagyobb ellensége az ütés...

Kristály Árpád

Hallihó!
Köszi Balu!
Nem adtak prosit mert nem volt....

Az nem igazán értem, hogy Péter Miért tarta szíjmeghajtástól....
Nekem van egy optikai üvegcsiszólóm melyen egy egyszerű lapos gumí szallag van közel huszezret pörög simán.... Az áttétel "szíj" tárcsái hordó alakúak, hogy mindig a közepén fusson....

Most jöttem reá, hogy amit láttatok a pincémben spanyol motort mely max 9000-ret pörök és 400W-os mire fogom használni...

Hallihó!

Üdv.: Árpád

bmejdz9nu

Félek... de már mindentől... nem csak a szíjtárcsától...
De a "gyári maróegységek" sem szíjhajtásossak...
Tudod milyen fanatikus és konzervatív vagyok... :)
A 60.000-es HF motor sem... miért?

dg8n4i8x

A héten ha lesz időm elnézek hozzájuk! Ha kell valami szólj és megnézem, megkérdezem! Nekem nyomtak katalógust a kezembe, az osztrák oldalon fent van az egész!

Üdv!
Balu

Kristály Árpád

Köszönöm!

Átnéztem az osztrák katalógust....
Igen ezt láttuk ott is....
Nekem nagyon szinpatikus ez az árképzés illetve stabil árak.....

Minden attól füg, hogy kedden megkapom e a leszórító készletet......

Üdv.: Árpi

dg8n4i8x

Na megvan az első videó! [#hehe]
Nagyon jó ez a cucc, igaz még van mit mókolni vele mire tökéletes lesz... Mi lesz ha lesz fordulat is!? [#eplus2]
Az az iszonyú hang amit hallani nem a maró, hanem a satu szárának rezonálása, most ez a leghangosabb alkatrész a gépen...

Motoros

Kíváncsi lennék arra hogy miben újszerű ez a megoldás. A nyolcvanas években már volt ilyesmi, pl furatköszörűnek stb. Az ára igaz hogy vetekedett akkor egy új Trabant árával.
Az a levegőt viszont zabálta rendesen, a kialakítása elég egyszerű, csak a kivitel már nehezebb. De formára hasonló. Talán a csapágyak miatt volt drága. Ez valyon mit kóstálhat?

bmejdz9nu

Ár nélkül... Ha az ér nem számítana... könnyű lenne...

bmejdz9nu

A "tervrajzra" is kiváncsi lennék... hogyan fogtad be a szárat...?

dg8n4i8x

Rajzok a mappámban a cnctar-on... [#smile]

3vv2btrhv