Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

robokacsa

a szíj, végtelenített, mittudomén 100 méter hosszú, és abból van lecsippantva az a 4 méteres, vagy amekkora kell szakasz.

robokacsa

pontosítok, én fogom végteleníteni, nehogy valaki csak emiatt írjon.

t334wehtf

#9926-ban a képen nézd meg, hogy az egész motort mozgatom szíjfeszítéshez, használd te is ezt a módszert. "Végteleníteni" meg tudod a kocsi fix pontján, azzal a lappal, amivel magához a kocsihoz csavarozod.

robokacsa

a végtelenítást én is azzal a profillal gondoltam. mivel csak oda vissza kell neki mozognia., de csak most nézem meg a képeket.

robokacsa

én a 2 méter hossz miatt aggódom egy picit., a te képeid alapján kb 40 cm tengelytávot látok, 2 méteren lehet berezonál a szíj???16 mm szélesre tervezem.

robokacsa

a beépített motorjaidon, van áttétel gyárilag, vagy direktbe hajtod a 200 lépéssel a szíjtárcsát?

t334wehtf

Direktbe, 2,5Nm léptető, fél lépés, 14 fogú HTD-5M.

Mire akarod használni a gépet? Ezek a szíjas megoldások nem túl merevek, csodát ne várj tőle.

A napokban kezdtem tervezni a képen látható utódját (már nem kapni ezt a profilt), szintén szíjas lesz, de áttétellel, AC szervóval... Részletek majd kb. 1 hónapon belül a témámban.

wkbgzy80t

Már volt említve korábban, de azért beírom mégegyszer:

Keress rá a servobelt szóra googleval, ötletadónak jó.  

Az a lényege, hogy egy szíj fixen le van ragasztva, az ellendarabjába kapaszkodik a motor, nagy hosszon sztem merevebb is, nincs szíjrezonancia, és kicsit segít a hossz problémákon is (két szíj áráért)

t334wehtf

[#falbav][#rinya][#rinya][#rinya][#rinya][#falbav][#falbav][#falbav]

Fraaaancba!!!!! Olyannyira hasonló, amit elkezdtem tervezni, hogy még én is Bosch profillal terveztem...

Na ha valaki megtalálja ennek a servobelt-nek a szabadalmát, annak nagyon hálás leszek....

wkbgzy80t

Amerikai biztos van neki, vmi Everman nevű fickóhoz lehet köze.

t334wehtf

robokacsa

ez tényleg jó ötlet, de a normál szíjhajtás is ugyanennyi szíjat követel, úgyhogy szíjban nem drágább..

robokacsa

szóval az én hajtásomnak egy lézerfejet kellene húzni vonni.
főképp az Y tengely megépítése az érdekes, mert ott a kettő( oldalanként 1-1) hajtásnak nagyonegyszerre kell mozognia....
erre a megoldásra jó, ha az Y tengely fölött a meghajtást egy hosszú tengellyel oldanám meg?
vagy kétoldalt ,mindkét oldalon 1-1 hajtómű, és mondjuk a steppermotorok párhuzamosan vannak kötve?

000000000

Ez egy nagyon jó megoldás! Celophant ezt a megoldást mutatta be a debreceni talin.[#eljen]

zozo

Ha az alsó szíjat elhagyod, máris nem hasonlít és ugyanúgy működik. Legfeljebb nem 0,001mm pontossággal...