Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

robokacsa

a géped munkaterülete mekkora?

s7manbs8

Attól nem nő a felbontás fizikailag, csak a PC fele látszik úgy nem ?

robokacsa

lehet készíteni léptetőmotorral hasonló tulajdonságú mechanikát, mint a tied?, ha nem nyomtam volna válasz gombot PSoft

s7manbs8

PSoft

Az 50W-os,kb. 800x800mm.

PSoft

Persze,....a fizikai felbontás marad 500!

A x2,x4,xstb. egy elektronikus szorzó.

PSoft

robokacsa

ha jól számolom, mert ma már annyiszor elszámoltam magam, a te motorod egy fordulat alatt tesz meg a motoron levő hajtókerék 0.2mm-t, és van utána egy 1:6 os áttétel, ami azt eredményezi, hogy egy lépésed 0.03??

robokacsa

vagy az összes áttételed 1:9 hez?

robokacsa

ma nem számolok többet, jóéjt mindenkinek

robokacsa

ha a meghajtóorsóm (átmérő 35mm) 1 méter hosszú, és kétoldalt használok a gépen 1et 1et, akkor ha a golyós anyájára építem az y (x) tengelyt, az elég stabilitást eredményezhet egy lézerfej mozgatásához?(magyarul a meghajtás lenne egyben a lin sín is) felejtős ötlet?

Sz.József

... és ha még alátámasztanád az anyát ("kocsit") egy gördülő kerékkel (csapággyal)?
Úgy nem tudna behajolni... (pl. félúton)
De lehet rosszul értelmeztem...

hostya

Az 1m hosszú golyósorsó több tized mm-t is üthet, (pl.középen) még ha 35-ös is.
Az X-Y síkhoz képest a lézerfej magasságából(Z) adódóan,jelentős "kilengésre" számíthatsz.

Lézerhez a legegyszerűbb vezetés is jobb, mint  a golyósorsót-anyát használni vezetéknek.
Használj vékonyabb g.orsót,(1db) és vmilyen vezetéket.
Röviden: Ebben a felépítésben: felejtős!

robokacsa

és akkor mit lehet tenni, ha orsót használok, de mondjuk 2 métert, az még ha vastag, akkor is beleng, onnan vége az egyenletes forgásnak..
vagy marad a szíjhajtás 2 méteres távon?

000000000

Hajtott anyához mit szóltok?