Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

A 10,2-vel megszívod, meglásd.
10-es a feje.

Farkas Ádám

sajnos csaj azt írják, hogy M4, M5, M6-hoz, és hogy három élű

svejk

Azok 90 fokosak lesznek normál süllyesztet fejűekhez.

Farkas Ádám

nekem az M5-re pl az van írva hogy 10X5,3, több száz lyukat süllyesztettem már vele.  A kétélű fúrószárból köszörült azért ronyózik kicsit..

Farkas Ádám

dehogy is, olyan mint amit akarsz, csak lusták kiírni az oldalukra az adatokat

svejk

Errefelé  mifelénk belemegy a 10.2-es furatba a 10mm-es csavarfej.  
kb. 30-at már besüllyesztetem 10-es fúró és 10-es kétélű(nem találtam 4 élűt) maróval a kis BF20-on.  
Csak uncsi cserélgetni a két szerszámot

Farkas Ádám

http://www.rdgtools.co.uk/acatalog/44044.jpg" border=0>

svejk

Elég jól ki vannak számolva a falvastagságok. Az M5 feje 8,5-ös, nehogymá' 10-essel fúrjak neki helyet:)

svejk

Oké, értem akkor biztos a normál standard méret(11/6,4) lehet, de most már a finomnál(10,2/6) alább nem adom :)

Farkas Ádám

hát ja elég nagy a hézag, sokszor a 6-osnál is azt használom

Farkas Ádám

akkor nem szóltam... Egy a lényeg vegyél mert nagyon jó, és kivételesen ne hallgass az okosabbra (Laslie) ne köszörülj kétélű fúróból. Ez megváltoztatja az életedet, mit az intim betét [#gunyos1]

4um5b65d

Felénk is belemegy a 10-es fej, de ha nem egytengelyű a menet és a fej akkor bibi van.
Márpedig ilyen szokott lenni...
Igaz a csavaroknál is lehet 1 és 5 csillagos is.

svejk

Mondom én, annyit már éltem/próbáltam hogy tudom mi a különbség a mesterfogások és a direkt arra a célra gyártott szerszám közt.
Nekem sajnos nem nagyon telik profi szerszámokra, de néha azért megveszem.

svejk

Himi-humi csavart mint írtam nem veszek meg, amik meg bontásból vannak azok mind normálisak.
Ha egy-kettő bele is kerül, akkor repül a forgács közé, mi az nekem 6-8 Ft :)

4um5b65d

Igazad van, egyszer élünk... :)))