Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

m8j2y7u9n

Szia

Én nemrég kezdtem bele egy kis gép építésébe. A Klavio-nál elég olcsón lehet kapni rudat és golyós hüvelyt házba szerelve és rúdtartót is.
Én most azon tanakodom, hogy nyitott vagy zárt rendszerűt vegyek.

knifemaster

Csinálhatod úgy is,hogy hatos fúróval átfúrsz, a csavarfej helyét kisüllyeszted 11-es fúróval,majd egy 11-es fenékfúróval.

000000000

Szia!
Nézegettem már őket tényleg elég jó árban vannak,csak sajnos szinte üres zsebből nem lehet mit kivenni. :(  
Ha veszel valamit akkor légy-szíves írd már meg h mi mennyibe volt,hogy tudjam mennyi pénzt kellene összespórolnom.A rúdtartókat amiket én láttam azoknak eléggé megkérték az árukat,de lehet,hogy nem egyre gondolunk.Linkelhetsz is nyugodtan.Amúgy szerintem a nyitott rendszerűnek csak azaz előnye,hogy nem kell beépíteni,hanem csak egy profilt kell venni,belerakni a rudat és ezt fel lehet szerelni "akárhova",nem kell annyit kínlódni vele ha utólag építed be,mert pl az én favázas gépemnek is csak rá kell rakni a "fiókjainak"az élére,tetejére a csúszkák helyére szerintem.
http://kepfeltoltes.hu/view/101229/K_p0128_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>M e c h a n i k á m

knifemaster

A támasztóprofilnál spórolhatsz úgy is,hogy nem végig támasztod alá hanem szakaszosan,mondjuk 100 milliméterenként  30 mm hosszú darabokkal.
Vagy ,ha van lehetőség akkor húzott négyszögacélba a tengely rádiuszát belemaratod,és arra ülteted a tengelyt.
Vagy a 2 kombinálva.

Csaby

Javaslom keresd meg Kajdi Gergőt. Az adok-veszek #19474 ben hirdetett lineáris vezetőket csapágyazott kocsikkal, és rúdtartókkal 3500 forintos áron adja. Ennél olcsóbban lineáris csapágyakkal nem lehet.

hyn6ys8wt

Hengeres vagy csapos süllyesztőnek hívják. Én is pont ilyet keresek:-)  Itthon legolcsóbban 27000ft+áfa áron láttam készletben (3-4-5-6-8-10-12mm-es csavarokhoz)... ez kicsit drága. Kerestem az ebay-en is de metrikus készletet nem találtam (Counterbore)  

keresem továbbra is...

http://kepfeltoltes.hu/110201/0101_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Köszi,majd megkeresem ha lesz egy kis plusz pénzem,mert még csak most készült el ez a fa gép is és nem 2 fillér volt így sem.

6fabbzvm

A német ebay-en nézd, ott vannak darabra is és készlet is (Flachsenker), ha nem sürgős és tudsz várni szokott lenni Garant "csomag" 10x5,5;  11x6,4;  15x8,4;  18x11;  20x13; 48 Euroért+pk(5Euro). Én is egy ilyen "csomagot" vettem.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Gabesz/Vegyes/Flachsenker.JPG" border=0>

4um5b65d

Az a trükkje a dolognak, hogy fogsz egy M6-os hatlapfejű csavart, megméred a laptávját és annyi lesz a BK csavar fejátmérője is. Ha mégsem így van akkor tévedtem. :)
Persze rá kell hagyni 1mm-ert mert ezek a k..va csavarok nem mindig egytengelyűek.

svejk

Nem akarod a két legkisebbet elpasszolni jó pénzért nekem? [#wink]

4um5b65d

Vannak olyan emberek akik a csigafúrót köszörülik el ilyen formára, a zsebben megmaradt lóvé felét meg átutalják nekem az ötletért. :)

svejk

A csavarok méretét tudom csak tervezgetéskor kisebb, 10,5-ös süllyesztővel számoltam, és közben kiderült hogy a szabvány 11.
eddig ugye az ment házilag hogy előfúr majd egy laposra köszörülttel sarkosít. Ez évi 5-10 ilyen süllyesztéshez éppen kiváló :)
De most kellene vagy 80-at csinálni :(

svejk

Évi 5-10 furatért nem érdemes köszörülni, nagyobb darabszámnál meg nem győzöd köszörülni, mert csak más az élkiképzés és a fúró gyorsabban kopik

4um5b65d

Most megböködtem az itthoni Svejk névre hallgató voodoo babámat, hátha rájössz, hogy vállasra kell köszörülni a csigafúrót, úgy ahogy a süllyesztő maró van.
Csak halkan mondom, van itt pár embernek szerszámélezője.. :)