Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Nem irtad hogy ez egy kész projekt .
Bocsi hogy beleszoltam azt hittem a véleményünkre vagy a tapasztalatunkra vagy kiváncsi , sok sikert hozzá használd egészséggel.

Akkor talán igy javasolnék hozzá egy külön topickot " épül a gépem - knifemaster " néven és akkor figyelünk a fejleményekre.

7vpav5d32

Ezért írtam, hogy "Esetleg az összeállításnál kitölteni a hézagokat ugy, hogy semmi ne feszüljön". Ezt csináltam már ugy, hogy mikor készen voltak a részelemek két komponensű kitöltő anyaggal szereltem össze, de csak minden csavar kézzel húzva. Mikor megköt meg lehet tépni. Tudom nem tökéletes, de eddig bejött.

besirkyjh

Szia  

Személy szerint én hiszek a csavarozásban de ahoz ahogy irod elö kell munkálni az anyagot pont a feszültségek elkerülése miatt .
Vannak hellyek ahol nem számit ha kicsit görbe kicsit csavarodott de vannak ahol igen na ott lehet használni a csavarkötést , nem beszélve arrol hogy késöbb modosithato és beállithato lessz töle a váz is .

7vpav5d32

Éppen ezért van a kitöltő anyag. A laza összeállításkor megcsinálja magának a kellő vastagságot, kipréseli a felesleget és akár több mili vastag is lehet. Van 20-30 perc beállítgatni a dolgokat. kikeményedés után meg lehet tépni rendesen és jöhet az illesztőszeg. Ha bonthatóra akarom akkor persze valami forma leválasztót is kap.

s7manbs8

Van ezeknek rendes ipari technológiája, meg tudománya, amit én nem ismerek persze, ilyeneket milyen címszó alatt lehet találni, valami irodalmat, elméletből, gyakorlatból ?

szbjoe

Kösz a segítséget (mindkettőtöknek). A lassú fordulat, az nem volt meg.

knifemaster

Zoltán,
innen úgy néz ki mintha neheztelnél ,feleslegesen.
A #7718-ban mindent leírtam,hogy megelőzzek dolgokat,és csak az adott dolgokra koncentráljunk.Nem sikerült...hiába aki balkezes az balkezes.

Nem akartam traktálni részletességgel senkit,hisz csak  2 dolog van,amiben nem voltam biztos,és tájékozott.
De akkor leírom nagy vonalakban az eltervezett gyártástechnológiát.

Azt más tisztáztátok ,hogy a vázszerkezet életképesnek néz ki.Ennek örülök,és köszönöm.
Az összeállításnál 3 verzió jött számításba. Hegesztés és/vagy csavarkötés.Hogy melyiket,és hogyan fogom kivitelezni,az pénztárca,kemence,és elegendő nagyságú marógép függvénye.
Mivel a bordázat hegesztve lesz,számomra alap,hogy bázisfelületeket,derékszögeket fogok marni/maratni a méréseknek és az illeszkedő felületeknek.Még akkor is ha ott hegesztve lesz.
A gép kapni fog  egy talapzatot,csak még nincs eldöntve,hogy vasból vagy betonból.De ez még odébb van,nem lényeges egyenlőre.
Amit még mindig nem tudok,hogy milyen életképes megoldások vannak, a zajcsökkentésre így láttatlanaban :)Igen.
Itt most nem abból indulok ki,hogy nem tudom,mekkora rezonanciát fog gerjeszteni a gép.
Abból indulok ki,hogy bármekkora is lenne jelenlegi állapotában,annál kevesebb legyen.
A polibeton úgy néz ki eddig,hogy nem életképes.
Akkor mi van még?Lemezeljem be aztán fújjam ki púrhabbal?Itt tartok én most.

A damaszkuszi acélt túlzásnak írtam,direkt.
A késkészítés az egyik régi hobbim,de csak akkor tudtam űzni ha állami cégnél dolgoztam. :)  
Ezen akarok változtatni,ezzel a géppel többek között.

© Szalai György   ma 11:58 #7748  

Itt a válaszom..:)

© knifemaster   ma 11:13 | Válasz | #7742

sasi

Nahát, mindig tanul az ember, én úgy tudtam, szűzlányok vérében edzették a damaszkuszi pengét, attól volt olyan hajlékony…[#smile]

besirkyjh

Neheztel a turo , dehogy is :)

Kicsit taszitva éreztem magam mert Te igy kezdted a #7710-ben  " Mit lehet elkövetni rezonancia csökkentés terén az "U projectel",illetve van e valami kirívó hiba rajta? "      és neki ugrottunk mint vak tyuk a t... nak.

Még mindig azt mondom hogy ahoz eggyáltalán beszélni lehessen a rezonancia megszüntetéséhez ahoz kell egy arányos váz rajz ( legalább váz ) és akkor már lehet látni vagy számolni a hibákkal .

Volt szo már erröl a csillapitásrol ( polimer beton , purhab , homok stb ) de sosem lett vége vagy fix kivitelezés , talán azért mert mint irtam a rezonancia sok dolog összetevöje és ezen a vázon ( ami látszik ) nincs olyan hiba amit hu de meg kellene oldani rezonancia csillapitás gyanánt .Éppen azért irták a heggesztést vagy a csavarozást hogy ne vigyél bele olyan hibát ami most nincs benne .

besirkyjh

Ehez nem kell Damaszkuszba menni , ilyet én is tudok :)

000000000

Feszmentesíteni nem csak kemencében lehet.
Van egy Ember (talán egyedül) aki egy 220v villanymotor+ egy laptoppal járja a cégeket és 300ft kiloáron feszmentesit:
A villanymotor rácsavarozza a feszmentesitendő anyagra, excenteresen forog és kirezegteti a feszületet. Egy 6000x3000 asztal behullámzik tőle.  

43pbwjg8s

Ühümmmm....

Milyen rezonancia csökkentéséről?
Mekkora ez a rezonancia?
Miért csökkentéséről? Miért nem éppen  mondjuk a növeléséről?  

Ühüm.....   :)

43pbwjg8s

Egyébként a vázszerkezet tényleg (ugy ahogy kés is összeszedte a végén a konklúziót) életképesnek néz ki.

Lehet figyelmetlen voltam, de milyen motort szeretnél majd használni főorsónak? MIlyen fordulaton?

43pbwjg8s

"...Egy 6000x3000 asztal behullámzik tőle...:"

Ha eltalálod a sjátfrekit, akkor akár egy épület is. :)

000000000

Csak az akrtam mondani hogy ha jol megrezegteti, lehet hogy othon is tudja feszmentesíteni.