Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Van itt a környéken is 3-4 lézeres cég, de meg sem mertem kérdezni az árakat.
Azt hiszem ha másért nem, hát kíváncsiságból meg fogom tenni...

jv7pu3a5p

Pont ez jutott eszembe. :)

svejk

Egyébként milyen anyagminőség? (nem mintha sokat értenék hozzá  :( )
Síklapúság milyen?
Vágás derékszögelése? Vagy utána kell azért munkálni?

Révész Richárd

Én is megdöbbentem az első ajánlatkérésnél.Azóta bármi kell megyek hozzájuk.

jv7pu3a5p

nana :) Még nem védetted, tehát szabad :)

Nos az asztal alatti orsónál nem csak az anyának kell elférnie, hanem a motor is gond lehet, hisz ráfut az asztal.  
Valószínű lejjebb rakom az orsót, hogy minden elférjen és csinálok egy közdarabot. Nincs jobb ötletem.  

v2vhwz32z

Hát igen, ha én is tudom, hogy ezt a részét ilyen olcsón megúszhatom (Y tengelyen a kocsik rögzítéséhez kazánlemezek maratása), én is maradtam volna a mozgó hidas szerkezetnél.. (az ahhoz szükséges alut már elcseréltem) De másnem majd a következő gépem [#smile]
Egyébként én azért is tettem le a mozgó hídról, mert számításaim szerint az alu és acéllemezek-motorok stb (X+Z tengely súlya) már elérhette volna a 60-70kg-ot is. Én mivel inkább fát marnék csak, a mozgó asztalom súlya sokkal kisebb lesz.

Révész Richárd

Nem szoktam hozzányulni mert profi a vágás minősége,de ha olyan helyre kell ahol nagyon fontos az illeszkedés akkor veszek rajta egy érintőt és lemarom.
Síklapúsággal nem volt még bajom(modjuk nem is nagy alkatrészek)

svejk

Anyagminőség?
Csak ha megkérdezem a helyi játékosokat, nehogy ez miatt legyen más az ár.
És egy láma kérdés a végére, a lézernél a vágás mentén nem edződik meg az anyag mint pl. a lángvágásnál vagy a plazmánál?

Révész Richárd

Hopp,bocsi lemaradt.Fogalmam sincs nem szoktam kérdezni,meg nem is érdekel annyira.
Én csak egy mezei villanyász vagyok és nem nagyon értek hozzá.
Reszelővel könnyen alakítható a vágás mentén is.

besirkyjh

Nyugodtan aláfér szerintem .

Ha össze adod a motor + tengelykapcsolo + orsoanya hosszát biztos kevesebb lessz mint az asztal alatt a csapágy távolsága , de az orsoanyát ne az asztal közepére tedd .

Érthetö valamennyire ?

besirkyjh

Szia Richibá  

Látom komolyan gondolod hogy be felyezed a géped . Itt számonkérjük ám a lemaradásokat .

Lehet eladom az 50x50 profiljaimat és küldök egy pár rajzot Neked :)

Tegyél két orsot mert elég nagy az "X" hidad tömege és igy könnyebb lessz elinditani és megállitani és a kereszbe fordulás lehetösége is kevesebb .

knifemaster

A szerkezeti acélokra nem jellemző a beedződés,anyagösszetételük,alacsony széntartalmuk miatt.

robroy007

jv7pu3a5p

Igen érthető, de látod abban nem is gondolkodtam, hogy a motort is berakom a vázba és nem lóg ki. Én inkább a magasságra gondoltam, merthogy ott a golyósanya tengelye (több verziót is néztem ISEL) 15mm van a felfogatásától. Ezt egy az egyben nem tudom felcsavarozni az aszallapra, mert akkor elkaszálja a motort ha ráfut. Ezért gondoltam, hogy kell oda egy alu közdarab. Vagy rosszul gondolom?
NE az asztal közepére tegyem az anyát...
Szélére? Hol ideális?

svejk

Valóban.
Viszont nem tudjuk az anyagminőséget.
Illetve lángvágott anyagot nem nagyon szeretik a forgácsoló szakik, legalább is akiket én ismerek esztergályosokat, mind úgy néz az ilyen nyers darabra mint gyújtogató a vizes szalmára :)