Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Ja értem már , igen tegyél egy közdarabot az asztal és az anya közé .Ugy tedd hogy a motor éppen elférjen az asztal alatt .

Az anyát a motortol legtávolabb tedd és akkor biztos elfér .Ha motort a gép hátuljára teszed akkor az anya legyen az asztal elején ( felöled ).

Még valami , tegnap elfelejtettem : ha "X" hidat az aluprofilhoz rögzited akkor tegyél a profilra a hid elé és mögé egy ütközöt ami biztosan merölegesen tarja a hidadat ( ahogy a Bodi csinálta az Ö alugépén ) iszonyatos erök vannak felfelé is a maroszárnál és nehogy elmozduljon idövel ( mégis csak egy alu darab ).
Simán oda csavarozol két két kis alu hasábot a profilhoz a hidnál .

jv7pu3a5p

Rendben, majd úgy sakkozok, hogy épp elférjen a moci.

Ezt a híd rögzítés nem teljesen világos.
Szóval az alu profil a lineár egység mögé fog kerülni. Az alu profilt pedig oldalról a fogom hozzácsavarozni 4-4 db M8-as imbusszal az oszlophoz (475x265x 40) aluhoz.  
Tehát a híd alá tegyek aludarabot?

besirkyjh

Nem  

A 265mm-oldalhoz , a hid elé és mögé ugy mintha még tennél M8-as imbuszt csak külön kis hasábokat rögzitel vele és ez tartja a hellyén az "X" hidat ( lábait ) .
Menj a Bodi topickjába és keresd vissza mert sokkal egyszerübb mint itt leirva ( van foto rola ).

besirkyjh

Hát gyerekek ez nem semmi azért .

Át lapoztam a Bodi topickját , egy élmény ennyi mindennel foglakozni és fotokat csinálni és minden szinten és precizen .
Érdemes igy utolag is átnézni az egészet .

LZ : találtam Neked képet #1227-en jol látszik hogy az "X" hid készeresen van biztositva.A HIWIN elött ott egy alu tömb ( csak az elv a fontos , nem az arányok ).

jv7pu3a5p

Én is átlapoztam. Mindig örömmel nézegetem vbodi topikját. :)
Már én is láttam amiről beszélsz.
Amúgy nálam még lesz ám biztosítás, mert az X híd bele lesz marva a két oszlopba L alakban és azon fog csücsülni. Sőt még csavart is kap. Csak sikerüljön derékszögben a marás. :)

besirkyjh

Eze az . Miért ne sikerülne , csak türelemesen :)

knifemaster

Gondolom mert lángvágásnál a megfolyt anyag, ömledék, olyan felületet ad ami erősen egyenetlen,ezért eléggé igénybe veszi a forgácsolószerszámot.
Igaz,hogy nem ismerjük az acél összetételét,de az elnevezésből már vissza lehet keresni,hogy milyen tulajdonságokkal bírnak,és milyen felhasználási területre gyártják.

Révész Richárd

Itt a mai nap eredmény.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Ricsi/CNC%20k%e9pek/F%e9nyk%e9p0316%20kicsi.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Ricsi/CNC%20k%e9pek/F%e9nyk%e9p0318%20kicsi.JPG" border=0>

Többi képhttp://cnctar.hobbycnc.hu/Ricsi/CNC%20k%e9pek/" TARGET=_fnew>ITT

s7manbs8

Minden napra egy tojás.

Milyen eszközöket használtál arra, hogy a két kocsi szerkezet egymással párhuzamos legyen, és majd ne szoruljon a végeknél ? Nekem ez mindig elméleti kérdés egyelőre, kinek milyen módszere van erre.

Révész Richárd

A hídba bele lett marva a sín helye 3 mm mélyen és ez adja meg a pozíciót.

000000000

Az oldalukon fent van mivel dolgoznak:    
 * Szénacél (ST 52, ST 37, HARDOX): 0-20 mm-ig
 * Saválló (hőálló is): 0-15 mm-ig
 * Alumínium: 0-12 mm-ig

svejk

v2vhwz32z

Jól haladsz! Mondd, milyen hosszú a Z két sínje és milyen hosszú a két kocsi? Hasonló az elgondolásom, bár nekem kisebb kocsikból lenne 4 darab, egymástól kb 15-15cm távolságra. Nem túl nagy Neked így a Z kilengése alsó állásban? Maga a kazánlemez az bírja, a kocsi csak a kérdés!

Révész Richárd

A két sín 220 mm a kocsik kb 65-70 mm(nem emlékszem pontosan).
A kilógás elég nagy de majd kiderül, hogy viselkedik élesben.Nincs több kocsim ehez a sínhez.Abból élünk amink van.

v2vhwz32z

Kulcsár Zoli "Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások.. " topikbeli #1494-es hozzászólására:
Tervezem egy ideje a régi takarítógépünkből elszívót csinálni a majdani famegmunkáló cnc-mhez :-)
Véleményetek szerint ha helyettesítjük azt pár tíz literes merev falú tartályt egy nagyobb műanyag zsákkal, az jó lehet? Csinált már valaki ilyet? Talán nem csökken a vákuum a potenciálisan nagyobb térfogat miatt, mivel a még üres zsákot részben összrántja? Vagy egy drótvázat kell csinálni a zsáknak? Akkor viszont jelentős lehet a veszteség nem?  
Nagy hülyeségeket kérdezek? [#confused]