Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Akkor ilyen igény esetén oda lehet fordulni gondolom, köszi.

Révész Richárd

A két orsó amúgy megvan hozzá csak nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb választás.
Vagy egyáltalán megéri e két orsót belerakni.

Révész Richárd

Igen.e-mail-ben küldöd a vágnivalót .dxf-ben és kapod a kész terméket.Olcsón és jól dolgoznak és viszonylag gyorsan is.

s7manbs8

Ez is értékes infó, még egyszer kösz, gondolom mások is örülnek ennek. :)

Révész Richárd

svejk

Csak kíváncsiságból...
Mennyi az az olcsón?
Pl. az a képen látható 3 elem mennyibe került?

Révész Richárd

A híd anyaggal eggyütt ~1300 a két oldalsó konzol ~1000 ft (10-es lemez)

v2vhwz32z

Én nem leköpöm a géped, beperellek! :-) Ezt a négy ITEM profil egymás mellett elrendezést szabadalmaztatni akartam volna :-)
Lehetne berakni még valamit a hídba merevítésnek, de gondolom oldalt lent a 2 db 465x265-ös táblákat két -két sor csavarral rögzíted majd az ITEM-ekhez, meg nem lesz magas a híd.
Te hogy oldod majd meg az asztal alatt az golyósorsó elhelyezését a motorral? Nekem 20-as THK sínek lesznek kocsikkal az asztal alatt és csak kb 30mm-el "emelik meg" az asztalt a két középző ITEM-től, alá nehezen fér be az orsó csapágyháza esetleg. A motort be kell raknom a vázba nem kívül lesz.

v2vhwz32z

Olcsó és masszív.. (persze hozzátehetjük, relatíve masszív :-)  
A számításokhoz nem értek, de ránézésre elég masszív.. ha nem acélt akarsz megmunkálni,tuti jó lesz. Milyen olcsón megúsztad!

v2vhwz32z

Ha egy orsót akarsz akkor össze kellene kötni (jellemzően alul) a híd két oldalát..Nem megoldhatatlan végülis.

Révész Richárd

Azt én is remélem ,hogy massziv lesz.Igazából nem tudom mit fogok megmunkálni.Majd a vallatáskor kiderül mit bír,ha egyszer elkészül.
Számolni nem számoltam semmit mert nem értek hozzá meg nem is szeretek.

Eddig úgy néz ki a dolog, hogy ha kész lesz teljesen akkor kb 150kg.

Révész Richárd

Ez így van,de ez még csak össze van dobva.

svejk

Ne b@szki!
A híd anyagának kivágatlan súlyát 6-7 Kg-ra saccolom.
Ennyit én a MÉH telepen rozsdásan, alaktalanul kb. 1000 Ft-ért kapnám meg.
Vannak még csodák és apró örömök... :)

svejk

Ilyen árak mellett értelmetlen aluprofilokkal kínlódni, még ha gyorsabb és könnyebb is az építkezés.

Révész Richárd

Ezért járok hozzájuk.