Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

KoLa

650mm - en a 160-as 'U' az nagyon erős!
Ha a felső hidat egy ugyanabba az irányba álló 'U'-val megerősíted! és az összes többinél is fennáll ez a lehetőség akkor acélt is marhatsz vele!Szerintem![#wave]

knifemaster

Akkor folytatom ezt tovább.
Ha maradok a vázerősítésnél,mivel lehet a rezonancia álltal okozott zajt csökkenteni?

knifemaster

Késő van,most ,hogy újra elolvastam amit írtál esett le.
Mozgó asztalos gép lesz,így az összekötő gerendák fogják az asztalt tartani.

KoLa

Ahhoz meg kicsi "Mozgó asztalos gép"
Vagy inkább reliefeket szeretnél marni? mer' az nem asztalos!

KoLa

Ez a váz fába nem fog rezegni! csak jól hegeszd össze!

x4rhew5r3

Ha már portál rendszerűt akarsz, akkor a 2. verziót jobbnak tartom, mert az X híd alul is össze van kötve, és így alul középen egyetlen orsóval tudod mozgatni az Y tengelyt.

knifemaster

Ezt nem értem.

Mihez kicsi?
A relif marásnál mi a baj a mozgó asztalos verzióval?

x4rhew5r3

Nekem is késő volt:)
Most olvasom, hogy mozgó asztalos gép lesz.
Akkor viszont megvárjuk, hogyan helyezed el az asztalt...

szbjoe

A képen látható keményfém (Titán bevonatú vagy csak annak hazudott???) 3 mm-e vadi új fúró bele se kezdett a f.kerék agyba. Milyen fúrót használjak?
http://kepfeltoltes.hu/100719/fogask_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/100719/fogask_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

j3rx6bsjd

Csak tömör keményfémet,vagy ha tudsz jól köszörülni,akkor olcsóbb a vídiabetétes kőzetfúró,amit megélezel,hogy használható legyen az acélhoz.

000000000

Olyan nincs hogy bele sem kezd. Keményfém fúrónál ha éles vagy a munkadarab enged, vagy a fúró. Kis fordulat, óvatosan kell kezdeni nehogy kipattanjon a csúcsa, és persze állványos fúró mert kézből esélytelen.

knifemaster

Eddig így akarom:
http://cnctar.hobbycnc.hu/knifemaster/cnc_vaz_v1.1.3.jpg" border=0>

x4rhew5r3

Számolj azzal is, hogy satut teszel fel az asztalra. A lapos kivitel is 70mm körüli, és ebből még kiáll a munkadarab. A forgatónak meg még több hely kell.

43pbwjg8s

Rabb Ferenc

A merevséggel és a tömeggel biztosan nem lesz gondod ekkora gépnél. De a hegesztések sorrendjét és mennyiségét nagyon gondold át, mert ha elvetemedik, ezt ki nem egyengeted. Minden varrat valamerre deformálni fogja az egészet.  

A hidat mindenképpen emeld meg - hacsak nem papírlapot akarsz megmunkálni. De ahhoz meg nem kell ilyen erős váz. Most az asztal felett jó esetben 40mm marad. Ez nagyon kevés a munkadarab lefogásához. Szinte csak vékony rétegelt lemezt tudsz - alátétlappal - rögzíteni. Ha satut, netán forgatót akarsz feltenni - mint azt "sneci" is írta, sokkal magasabb híd kell.

Az asztal alatti síneknek bőven ki kell lógni elöl és hátul, ha ki akarod használni az asztal teljes méretét. (de gondolom a jelenlegi ábrán ez csak rajztechnikai hiányosság)

Sok sikert a megvalósításhoz!