Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Srácok!!!!
Hostya olyan alkatrészeket csinált nekem, hogy....
Húúú.
Ne tudjátok meg! (vagy igen! :) )
Gykorlatilag ahogy első nemetben összetettem őket, szinte már indulni akartak. De komolyan. Semmi küzdés az állígatással (na egy picit azért még próbálok finomítani), és már igy is elég szépen 950mm/perccel (500mm/s/s gyorsulás)mozog az egész úgy, hogy ennél a sebességnél nincs egyetlen hiba, akadás zöttyenés vagy szorulás miatti kihagyás.
Azt hiszem ha szépen elkezdem majd finomhangolni a cuccot, ebből azért lesz nagyobb sebesség is.

Az egészben az érdekes az az, hogy ezt Hostya nekem a nagyobb géphez készítette. Azonban én most orv módon ideiglenesen elcsórtam a nagygéptől, és felteszem a közepes gépre. Az minden más szempontból jobban áll mint a nagy és esélye van, hogy előbb utóbb el is készül.

Köszönöm Hostya!!!!  
[#worship][#worship][#eljen][#eljen][#taps][#taps]

Akkor ha nem baj, néhány kép arról, hogy meddig is jutottam el a hétvégén:
(A marómotort nem erősítettem fel rá, csupán a pontos helyére tettem, hogy lehessen látni azt, hogy hova is fog esi a maró tengelye)

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/kozepgep/kozepgep_100502_1.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/kozepgep/kozepgep_100502_2.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/kozepgep/kozepgep_100502_3.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/kozepgep/kozepgep_100502_4.jpg" border=0>

000000000

szia! KisKZ
megszeretném kérdezni hány watos ez a tecno motor?
én még mindik a maromotor teljesitmény beméretezésével vagyok problémába!
jolene allut és sárgarezet is marni egy 1000x1000 acél szerkezetes gépel!
csalos kiszámolni egy 3 fázisu szinkron motor teljesitményét 10...400hz en milyen nyomatékot is nyujt!

43pbwjg8s

MHA nem haragszotok megint direkt általánosságban tenném fel a kérdést, mert így sokkal színesebben/változatosabban válaszoltok, és a sok válaszból könnyebb megkeresni melyik mutat az én utam irányában.

Elsőre amit tudni kell:
Van leszorító készletem (ez ugye bizonyos magasságig használható)
Van preciziós satum (ugye bizonyos magassággal)

Mi alapján határozzam meg, hogy milyen magasra tegyem a hidat (mivel ez nem lesz állítható)?

s5f8tmfv3

Szerintem olyan magasra tedd hogy a teljesen leeresztett Z a legrövidebb szerszámmal még elérje az asztalt. (vagy kicsit alá hogy ne érjen meglepetés)

43pbwjg8s

Szia Mamba!
Én ennél könnyebbre vettem a figurát. Az "egyszerű" forgácsolási teljesítmény igény számítása sem volt olyan egyszerű. Túl sok gépspecifikus, annak afelépítéséből is visszaszármazó tényező hat rá...
Ugyhogy....
Ugyhogy fogtam és követendő példaként magam elé vettem Farkas Ádám gépét.  

Ő azzal a géppel nagyon szépen tudo alut marni egyélű maróval.
Tehát fogtam és én is beruháztam egy ulgyanolyan motorba.

Ez a TEKNOMOTOR pedig egy kicsi 0.33KW os 300Hz es példány. Biztos nem ideális, de én reménykedek abban, hogy akezdetben elegendő lesz sokmindenre.

000000000

értem köszi a választ!

000000000

Alakul a géped, jó lesz az a kis főorsó sokmindenre.

43pbwjg8s

Vbodi!
Neked mennyire fürge most a Z-d?

43pbwjg8s

Bizony!
Hotya olyat lüökött most rajtam :), hogy szedhetem a lábaimat, hog yutólérjem magam. :)
De jó így... KEdzek bízni magamban, abban, hogy dolgokat nem csak rosszul tudok összerakni.
..és már nemcsak azokkal az alkatrészekkel vagyok igy amirt Hostya nagyon profi módon, gyakorlatilag LEGÓ-zásra készített nekem, hanem magam készítette alkatrészekkel is.

Talán egyszer még ügyes is leszek. :)

Köszönöm  a biztatásodat!

43pbwjg8s

MEgérkezett az árajánlat.
Csak infónak, hogy nagyjából láthatóalk legyenek az árak.
Ami fontos:
Ez egy spéci anyagból (kenésmentes mert ugye önkenő) készült anya elvileg.

Iglidur Trapézmenetes anya WFRM-2835TR12X3 : 6390 Ft/db +ÁFA

Hát nem olcsócska...

hostya

skwby94ub

SVEJK!  
A főorsó fogazott szíjtárcsájánál reteszt (reteszeket) helyezzünk el, vagy  szorító hüvelyes rögzítésre gondoltál?
Az automata behúzó tányérrugóinak helyigénye miatt 5mm a húsvastagság.  

43pbwjg8s

Ismét általánosságban kérdeznék ha nem baj, nem akarok én feltételezgetni.
Mi van akkor, ha egy golyósorsó rág, de csak akkor ha a porvédő mind a kettő oldalon benn van.
Ha az egyiket kiveszem, megszűnik a rágás.
Ha a másikat, akkor nem.

2. Mennyire szabad korlátoznia a mozgást egy porvédőnek? Ha a kérdéses porvédő  a helyén van jelentősen nehezebb az orsó tekerése. Ezt úgy lehet érteni, hogy nélküle magától le-fel fut. Vele kifejezetten nehéz a tekerése.

Mi a teendő?

knifemaster

Dilettáns kérdés:Nem lehet hogy a porvédő fogja az orsót?

43pbwjg8s

Nem dilettáns a kérdés. Alapvető. Semilyen kérdés nem dilettáns szerintem.

Szerintem is egyértelműen erről van szó, de hátha mesélnek még a dologról, esetleg arról, hogy másik provédő hiányában mit tegyek ezzel.
Ha kiveszem, és összenyomom a felmetszését, a külső átmérője jócskán nagyobb.