Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Déli szomszédainknál (Eszék) gyógyszertárban 1600 ft/liter a 70% tiszta szesz,régen békeidőben a Nama árúházban még 96% volt az alkohol,lám már az sem az igazi.Egyébként 0.5 literes müa. flakonban árúsítják.

43pbwjg8s

köszönöm a tippeket. A kiemelten tűzveszélyes anyagoktól azért kicsit félek.
Egyszer próbáltam a denszeszes sütő lángját eloltani, és.... Modnjuk szerencsére nem volt semmi komoly gond, de könnyen lehetett volna.
Az istennek sem akart elaludni, akárhogy fedtem le, zártam le a mécsest a hozzá adott fedővel.

Egy picit óvatosabb lettem az biztos. És ez nem a denszesz hibája.

Azt sem tudom, hogy ezek a "mezei" kicsike UH mosócskák, mennyire vannak rendesen szigetelve. Ugyanis azzal, hogy ha lezárom a tetejét, nem zárom el a mosóteret az elektromos tértől.

000000000

Egyébként nemkem ano a gázolaj pertoleum vált be ilyesmi poros zsiros alkatrészek kioldására mindenféle ultrahangos moso nélkül 5..10 óra alat mindféle zsiros poros olajos dolgot felold a perto gázolaj variácio!

43pbwjg8s

Eszemben sincs eőltetni egyébéként az UH-t, csupán az esetleges különlegessége, és a számomra való ismeretlensége miatt emlegetem és kérdezek vele kapcsolatban.

000000000

ok!
jo kis szerkezet az ha van akor meg pláne!

000000000

Sziasztok!

Első cnc gépemet építem jelenleg...a következő problémával szembesültem: az asztal mozgatását egyenlőre takarékossági okokból M12 menetesszárral akarom megoldani. A csúszóvezetékek 14mm es  rudak bronz perselyezve (párhuzamossági gondok nincsenek nagyon könnyen jár, és nem lötyög semmi sem. Na a menetesszár állandóan összerág az anyával...kézzel hajtva semmi gond nincs (2 újjal tekerem a tengelyt) de miután motorral meghajtom párszor oda vissza már össze is rágott...A menetesszár mindkét végén meg van csapágyazva. Lehet csak az egyiken kéne? (pl esztergák kéziszán orsója) vagy miért lehet ez

designr

Milyen anyagból van az anya?Nem lehet hogy normál vas..jól meghajtod-felmelegszik-berág?

designr

A berágódás szerintem nem függ össze azzal hogy mindkét végén csapágyazott az orsó..Orsó anyaga?

000000000

anyát már próbáltam sima rossz acélból, meg pl: A60 ból is. mindkettőnél ugyanaz, szétforgácsolja a menetes szárat és berág (közben persze felmelegszik) a csapágyazást csak azért gondoltam mert így 3 ponton van lekötve az orsó és ha valami feszül egy kicsit is...(azóta kipróbáltam épp az imént 1 helyen csapágyazással is, 10-15 oda vissza járat és be is rágott...)

Szalai György

Szerintem a berágódás, a nem megfelelő kenés eredménye.
Azon a siklási sebességen, (amit a motoros hajtás képez) azon a felületi nyomáson, (amit a pár menetes orsó anya kapcsolat létrehoz) nem elég a kenőanyagod hatékonysága.
Csökkenteni kell a felületi nyomást, például az anya hosszabbra készítésével. Vagy csökkenteni a siklási sebességet, a fordulatszám alacsonyabbra választásával. Vagy nehezebb körülményekre készült kenőanyagot választani, például grafitosat.
Nem lehet-e, hogy motoros hajtásnál az orsó az anyában nem csak siklik, hanem beremegve verődik is? Ez nagyon magas igénybevételt támasztana a kenőanyaggal szemben.

svejk

Az UH-s mosóba is alkohol, nevezetesen desztillált vízzel felhígított Isopropil alkohol való.

svejk

Az Ispropilnak kb. 800 Ft literje.

Szalai György

43pbwjg8s

Arányt tudnál esetleg ajánlani?
Bár most nekiálltam keresgélni.

Szalai György

A #7296-ban linkelt adatlapon két, lineáris sínek csapágymosásakor fontos bejegyzést találtam.
1. KÉMIAI VESZÉLYEK Megtámadja a műanyagokat és a gumit.
2. MEGJEGYZÉSEK Alkoholos italok fogyasztása fokozza a károsító hatást.
[#vigyor2]