Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Helló Péter!
Megkaptad a derékszögeket?
Lehet hogy egy kicsit igazítani kell rajtuk, mert a régi, kopott satuban készült a 200-as satuk felújítása miatt.

Szalai György

http://siva.banki.hu/jegyzetek/Karbantartas/KARB_2EA_2008.pdf" TARGET=_fnew>37. oldal. Adhéziós kopás.
Azt hiszem, ez pont a te esetedet példázza.

43pbwjg8s

Szia Jóska!
Köszönöm!
Éppen most értem vissza a postáról.
Ránézésre (bár ugye nem penge éles a szemem) nagyon korrekt munka!
Nagyon szépen köszönöm!

Mindenkinek ajánlom Jóskát a figyelmébe mert nagyon szépen dolgozik! Most már bizonyíthatom is! :)[#eljen][#eljen][#taps][#worship]

000000000

„szerintem inkább az anya nem tudja felvenni azt az ütést ami van a menetes szárban”

Mert ez ilyen excenteres megoldás?

000000000

Ne szívd azért annyira mellre!
Látatlanban egy ilyen kérdésre válaszolni, hogy mitől rág be, hát esélytelen próbálkozás.
Nem számoltam, de legalább húsz lehetőség felmerült.
Akár a szóban forgó estnél is, senkiben fel sem merült, hogy üt az orsó.
Azért, mert elvileg, ez fel sem merülhet. De mégis felmerül, mert ez egy hobbi oldal. [#integet2]

A lényegről sem feledkezzünk meg!
Mi legyen a kapálással?

000000000

nem gondoltam volna hogy ilyen vitát indítok el :) amugy a probléma megoldódott, maradt a menetes szár, de megcsináltam az anyát egyenlőre alu-ból (ideiglenes megoldásként, bronz éppen nem volt kéznél) fél óra járatás után sem melegedett fel számottevően sem az orsó sem az anya. és semmi kopás sincs egyiken sem. amugy köszi a tippeket kisKZ ezeken már tegnap este(éjjel) túljutottam (anya kézzel végigzevetése stb.) és áthúztam egy új 12-es metszőt is az orsón...volt ahol vitt egy picit belőle...
más: nem tudjátok véletlenül hol tudok venni TR12-es pl.3 as emelkedésű orsót, meg hozzá anyát? és milyen árban van pl. métere... ha beválik a masina, ki szeretném cserélni a koszlott menetes szárakat...

skwby94ub

OK. A motor felfogó közdarab alumínium alapanyagát küldd el. A csomagba tedd bele a rajzot is a motorcsatlakozó méreteiről-ill.a beépítési méretekről. Profi motorfelfogatást gyártok Neked!

000000000

SZIA!
Én hagynám a francba azt a mezei menetesszárat van jobb megoldás is!
igus cégnél lehet kapni 12x5 trapénz menetes orsot kb 2000...2500ft/m áron c45 acélbol van!
 POV vagy ZX100 müanyagbol csinálni hozzá anyát egy 12x5 trapénzmenetes szárbol egy menetvágot kb 100mm hoszam10..15 foban le kupolva a menetet és 120 fokban 3x egy 2..3mm mélyedést vágni hosz irányban 100mm hoszan az oldalába!
és kotyanás mentesere furhato vele a hozá készitet anya!!
A 12x5 trapéz orsokat meg fel pronirozni hogy minél kisebb legyen a surlodás a acél és a pov anya közöt persze enek is kel kenés!!!

43pbwjg8s

Szia!

gondoltam hogy ezeken túlvagy már :)
Csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy tanácsot csak akkor érdemes adni, ha sokmindent ismer az ember. Itt nem nagyon ismertünk.
Addig viszont csak találgatás az egész.
De ha lépésről épésre megidmered a dolgot, akkor láthatod, hog yegyáltalán hol lehet keresgélni a hibát. És még sehol nem tartottam ezekkel a pici és egyértelmá egyszerű lépésekkel....

Egyébként nekem a menetes szár is ment, de Damnamidból készült, két menetes, a menetek között elég nagy szélességben felmetszett "anyával".

000000000

bocsánat igus helyet http://www.banki-sos.hu/trapezmenetes-orsok-trapezmenetes-orso/trapezmenetes-orsok-trapezmenetes-orso-61" TARGET=_fnew>Bánki-Sós Hajtástechnikai Kft
muanyag beszerzés http://www.holes.hu/" TARGET=_fnew>zx100  
de a pov (DANOMIT) müanyag sokat kibir (ugyis a orso 12x5 az acél fog hamarébb elkopni)!
És konyeben be szerezhetö és olcsobb is!

000000000

köszi az infót...és anyát lehet hozzá venni? bronz anyát szeretnék, rugós feszítős holtjáték mentesítéssel.

43pbwjg8s

Sima tr anya lesz szeintem ott is ahol mamba mondja, de tényleg van az IGUS-nál is.
De ezek csupán "sima" TR anyák peremmel vagy anélkül. Egyébként ezek elég drágák sajnos (legalábbis az IGUS-nál).
Feszítettet (bármilyen módon is) én nem is tudom hogy lehet-e kapni valahol is. Hátha valaki tud ilyet!

43pbwjg8s

Bocs még egy: az IGUS-nál ha jól láttam csak műanyag anya van. (Spéci anyag persze)

000000000

a feszítést én csinálnám. 2 anya egymással szemben. egymáshoz elfordulás mentesen közte rugóval. így elméletileg eltűnik a holtjáték, ha jól tudom.(persze az asztalhoz csak az egyik anya van rögzítve)

000000000

persze van hozzá bronz anya is csak elég drága!