Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Jajj!
Látod a fáradtság....
Nem nem. Most utólag meg sem  tudom mondani, hog ymiért a frekiváltó adatait adtam meg lentebb.

Természetesen jól értetted (bocs hogy itt össze vissza kavarok minent) és az NC35-ös TEKNOMOTOR tömítéséről van szó. És avezeték bemeneténél lévő menetes furatról.

Mindenesetre az amit most a frekiváltóról írtál szintén hasznos. Ezt is nagyon köszönöm.

Szalai György

http://79.14.188.100/public/negozio/img_prod/7_.pdf" TARGET=_fnew>Itten azt rajzolja, hogy PG11 tömszelence kell neki, bele, oda.
http://www.soselectronic.hu/?str=371&artnum=10682" TARGET=_fnew>Itt meg hogy 116Ft.[#integet2]

43pbwjg8s

köszönöm!
A típus már elég lesz.
Igy nem magyarázok hülyén a boltban, ahogy szoktam.  
Nagyon köszönöm!

43pbwjg8s

Sziasztok! Mivel jo kimosni a linearis sinek csapagyait?
Elore is koszonom a segitseget!

35kpazcgr

Brigéciol.
Mosás után vízzel a maradék mosóanyag is eltávolítható. A vizet törléssel, vagy fuvatott levegővel minél előbb ki kell szárítani a csapágyból.

000000000

skwby94ub

Péter, vízzel semmi esetre se' mosd, ajánlom a Nitro higítót+ kifúvatást sürített levegővel.

000000000

Mond el légyszi, hogy mi a baj a vízzel?
Én „emberemlékezet óta” így használom és még semmi kárát nem láttam.
Nem kötözködés, csak kíváncsiság.

Szalai György

Kinek mi válik be. Én nem mosok sose, nem rozsdamentes cuccot vízzel, vagy valami vizes oldatával, mert félek, hogy valahol benne marad és megeszi a rozsda mire észreveszem. Az alumíniumot és műanyagot, azt igen, elviszem a benzinkúthoz és a nagynyomású mosószeres mosóval leveretem róla a szutykot, aztán tiszta vízzel leöblítem. Lecsöpögtetem és mehet haza tisztán.
Az acélt gázolajban mosom ecsettel. Elsőre csak kevés gázolajban, félig levágott szőrű kemény ecsettel, hogy fellazítsa a külsejére rászappanosodott retkes gépzsírt.
Aztán több gázolajban, kissé megbillentett edényben, vigyázva, hogy az edény alsó sarkában leülepedett homokot és szutykot ne nagyon keverjem fel az ecsettel.
Végül fékolajban, az fémtisztára pucolja a vasat. Ha valami masszív fekete pötty van az anyagon, akkor konyhai acélgyapot súrolóval, helyileg adok még neki.
Wartburg motorblokkot, azt mostam régen Brigéciollal. Tuti hatásos az olaj és zsír ellen.

designr

Folt tisztító benzin(nagy része aceton,mégsem bánt semmit)mire leteszed-száraz.

35kpazcgr

Szerintem is tökéletes a Brigéciol.
Pontosan az olajos, zsíros szennyeződések eltávolítására találták ki. Átalakítja az olajokat, zsírokat vízoldhatóvá, így azok maradék nélkül kimoshatók vízzel. A szárítás a mosás után nagyon fontos, hogy víz ne maradjon a mosott anyagon. Ha valakit zavar a teljesen fémtiszta felület (fél a rozsdásodástól), az szárítás után kenje be valamilyen finom olajjal (műszerolaj) a felületet.

nffab2gnr

én a lineár csapágyakat  alkoholban mosom igaz,hogy ultrahangos mosóval,utána levegővel kifújatom.

43pbwjg8s

Ultrahangos mosóm van, de a nagyját előbb mndenképpen le kellene ez előtt is szedni valami más módon.
Adtatok nagyon sok jó tanácsot. Nem árulom el melyiket találtam a legszimpatikusabnnak, de mind kitűnő! Köszönöm nektek!
Anno sokat használtam én is brigéciolt, gázolajat, benzint mosáshoz. A tapasztalataim jól voltak midegyikkel. Most is van mind kéznél.
A lényeg hogy elvileg ezek nyugdtan használhatóak. A víz ellen volt csupán felvetés.
Köszönöm.

Egy dolog:
A végére lehet megpróbálom az UH mosást, de milyen alkoholt használtál nagaoka?
Nem pazarló egy kicsit ez így?
Bár nem tudom mennyibe kerül a gyógyszertári alkohol (ha egyáltalán ezt használtad).
Igazán jó katyvaszról  multkor nem sikerült meggyőznötök az UH mosással kapcsolatban, így nem tudom mivel is csinálom majd (ha egyáltalán megpróbálom az érdekesség és a teszt kedvéért)

Mindenesetre Hostyától kaptam spéci zsírt, kifejezetten az ilyen elemekhez, így azonnal át is fogom járatni vele a golyópályákat amint a mosás után óvatosan kifújom őket és megszáradnak. Persze próbálom nem a golyókt szétfújni a kozmoszban. :)

43pbwjg8s

Közben cseppség:
Gyuri! :) Nem hiszed el, de itt volt kézben a tömszelence. :) A skorpiók elektronika dobozában is ilyen van, de vettem a multkor az elektronika dobozához is egy párat.  
Viszont magamtól nem tudtam vlna, hogy ez az az elem ami onnan hiányzik. Köszönöm ezt az infót is!

000000000

háztartási bolt denaturált szesz!
ilyenre a vegytiszta alkohol nagy pazarás ( gyogyszertár) !