Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

jah!
Ho ymiért szorul meg egy picit az Y?
Erre mindenki nagyon vigyázzon (mármint a kezdők), hogy ne kövesse el azt a hibát amit én anno tettem.
Amikor a menetet vágtam a végmegmunkáláshoz, a satuban egy rongyal vettem körbe a trapézmenetes orsót.
Ez azonban nem ovlt elég, így amikor megszorítottam a satut, a menet profilt sikerült egy picit eldeformálnom.
MOst kínlódok mert kézi köszörűvel kell korrigálnom ezt a menetrészt, ugy hogy ne legyen lötyögős se a végén. :(
MEni meg yugyan a cucc igy is, de nem ugy ahogy más helyeken, ahol megprörgetbe az anyát az szépen fut ide oda.
Itt egy pörgetés után megáll, és az anyát egy picit erősebben forgatva tudok csak túljutni ezen a helyen.

KoLa

s7manbs8

Akkor ott valami még nem jó ?

43pbwjg8s

Jóvanna!
Igazad van de hát...
Minden hibát azért követek el, hogy más ne tegye meg utána! :)
Csak a kezdők érdekében vagyok hüle! :)

000000000

Vegyél vissza a sebességből és a gyorsulásból, jó lesz az!

000000000

Nem volna ideje egy: "Épül a gépem ::: KisKZ" topicnak ?[#kacsint]

43pbwjg8s

ááá!
Ez nem gép, hanem egy lehetséges hibákat felhalmozó és bemutató project. :)
De tényleg. Ha lenne ilyen topic akkor az hajtana és idegesítene, hogy teljesíteni kell.
Jól van ez így ahogy van. Sunyiban.  
"Csak csenben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja!" :)

43pbwjg8s

Ezt teszem! Nem kell annak olyan nagyon rohanni.
Remélem megszűnik a dolog.
Mindenesetre jó lenne egy pici PC-t összerakni neki, amin semmi de semmi nem fut a háttérben (feleslegesen persze) ami megzavarhatja. Mert valahogy nem vagyok biztos abban , hogy tuti mindig stabil a jel.
Érdekes volt amikor elektron segítégével megnézegettük a kimeneteket hangkártya segítségével. Nagyon különböztek a különböző tüskéken a jelek, (fülre) pedig ugyanolyan jelfolyamot engedtünk rá. Mintha némelyik zavaros lenne.
Lehet marhaságot mondok, bocsánat érte.

000000000

Monitorod van? Nekem van egy Pentium 4-es van rajta XP és Mach3 ,nem használom, ha kell, elküldöm Neked.Egy kisméretű PC.

keri

Mach-nak van belső diagnosztikája, valami portdiag vagy ilyesmi a neve, és a program könyvtárban van.
Elég hatásos, és látványos.
Segít rendesen beállítani a gépet.

43pbwjg8s

Svejknek hála, a monitor mar megoldva.
Szerencsére sok "szemetem" van a számítástechnikai oldalról is.
Van egy midi torony ház, A szükséges kártyák (bár itt miminum ami kell) ésa az egyéb kiegészítők mind. Csak egy alaplap és egy proci kell már ebbe a házba, plusz némi RAM. Egy régi ATA winyó. Nem is kell nagy...
Majd csak belefutok valakinál ilyesmibe (MOPAR??? :) )

43pbwjg8s

Én hülye!
látod?
El sem olvasom véágig amit írsz.
Csak belekezdek és már válaszolnék is.
Bódy! Én már nagyon sokkal fogok neked tartzozni ám! Megköszönöm és elfogadom.
Ezért tényleg le kell majd ülnöm és csinálni egy pár reliefet (de rendesen, ha egyáltalán ugy meg tudok egyet) csak neked.

43pbwjg8s

Köszönöm a tippet!
Meg fogom próbálni.

KoLa

Nem találok ilyen néven semmit a Mach3 könyvtárban - pontosítsd már hogy miről van szó és melyik verzió?

43pbwjg8s

De hogy micsoda dolgokat talál az ember!!!!
Volt egy pár felfogóm már régen készítették nekem) a fa géphez. Ezekkel fogattam fel a  kis kézi köszörűt (vagy fúrót vagy hogy hívják), mint főorsót a fa gépre.
Nos most levettem mert kiderült, hog ypont stimmel az egyik lépcső átmérő az Ádám féle orsó csapágyához.
Elsőként végre nagyobb mennyiséget martam le kézzel a vacak fúró/maró géppel ennek a tetejéből. Kérlek ne nézzétek azt, hogy mennyire pontotalan az orsó beállítása.
A fúró az nem maró ugye. Ezt is megtanultam. Elég csak annyi, hogy ha nem ellenirányú marással megyek neki a felületnek mindenhonnan és már be is dől a szerszám és ott hagyja a nyomát a felületen rendesen. De most ez abszolute nem baj, mert ez a rész nem működő felület, cupán a férőhely miatt kellett egy picit megpucolnom. Egyébként szép tekergetés volt egy D3-as maróval. :) Kicombosodtam a cégére. :)
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/femvaz1/maras_1.jpg" border=0>

ÉS összeraktam egy halom dolgot amit találtam, hogy gondolkodhassak arról, hog ymiből és hogyan is tegyem össze a Z tengelyt:
(a sín csak jelképes! Még mielőtt valaki belekötne! Az természetesen hoszabb lesz majdan)
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/femvaz1/Z_lesz.jpg" border=0>