Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Mitől húzza az ívet?
Elektromágneses saját magát megszakítós szerkezet, mint villanycsengő?
Vagy elektromágneses, ívtől független ráncigálással, külső jelgenerátorról?
Vagy íváram érzékelős, nagyfeszültségű gyújtogatású, valamilyen hegesztő berendezésről?

yuagaci9g

Az esztergalas topikban nezelodjel, van nehany vazlat!

s5f8tmfv3

Saját magát szakítja mint a csengő. Nagyon egyszerű szerkezet.

svejk

Fórumtársak!
Hogy is kell egy jó kis olajcsapdát és olaj visszavezetést csinálni egy hűtőkompresszorhoz?
Mintha már lett volna róla szó...

svejk

Na, nehogymá' senki sem tudja a megoldást!???
Tessék megerőltetni az agytekervényeket és emlékeket!

4um5b65d

Az olajcsapda egy U alakú csőszakasz...  
Bár gondolom nem erre voltál kíváncsi...

svejk

Idáig tuti..
De hogy kellene visszavezetni a szívóágba?
(a szívóág itt ugye maga a tartály)
A legnagyobb gond, bár ezt még nem írtam, hogy folyamatosan megy a kompresszor, bár bizonyos időközökben be tudnék iktatni rövid időszakot amikor visszacsurgathatnám)
A klímások is használják ezt az olajcsapdát amikor a kültéri magasabban van mint a beltéri.
De annak működését sem ismerem :(

Motoros

Svejk: Amikor az smd beültetőmet csináltam akkor a vákumot egy sima hűtőgépkompresszor gerjesztette. A nyomó ágon viszont kiköhögte az olajat és ez zárt helyen gond volt. Ezért a nyomásoldali csövet bevezettem egy vizzel telt kóláspalackba amin keresztül bugyborékolt.  Gondoltam hogy a viz megfogja az olajat, a pótásáról meg majd valahogy gondoskodom. De erre nem lett szükség ugyan is csodák csodája az üzem során a viz nem lett olajos és a levegő is tiszta maradt. Csak tippelni tudok hogy a 15 cm vizoszlop nyomása benntartotta az olajat.
Ezt hátha tudod  használni.

svejk

Ez érdekes...
Bár nekem a nyomásra van szükségem és ebben az esetben gondolom még több vizet venne fel az összenyomott levegő.
(egyébként meg várom ám a képeket arról a szerkezetről amiről beszéltünk :) )

svejk

Én valami bonyolult dologra tudok elsőre gondolni, pl. hogy az olajcsapdában összegyűlt olajat bizonyos időközönként egy mágnes szelepen keresztül visszaengedem a szívóoldalra.

4um5b65d

Tudod mit szoktam én csinálni, ha nincs válasz a kérdésemre ?
Beírom a kugliba, hogy "gyakori kérdések".
Erre kidob egy olyan oldalt ahol mindenki felteszi az idétlenebbnél idétlenebb kérdéseit és van vagy 200 ezer ember aki ezeket olvasgatja. A közlési vágy meg igen csak hatalmas az emberekben, talán lesz válasz rá.
Én innen tudtam meg 40 éves fejjel, hogy a kutya azért kergeti a farkát meg rágja a lábát mert tele van a bűzmirigye. Hogy ezt eddig miért nem tudtam ?!?

s7manbs8

Na ez nekem is jól jöhet. És a párás evegő nem árt az SMD-nek ?

f35ezvjs

http://cnctar.hobbycnc.hu/Deak%20Jozsef/komplt.jpg" border=0>
ez az új gép komplett terve

f35ezvjs

Elkezdem a gyártását. munkaterülete x700 y1400 z200 Anyaga 20mm vastag laposvas

Motoros

"És a párás evegő nem árt az SMD-nek ? "   ezt nem értem, hol a pára? mire gondolsz?  Az átbuborékoltatás a nyomó oldalon elvileg kivihet a levegőbe valami kevés párát de az sztem elhanyagolható, kb a buborékképződés csak annyi mint egy akváriumban.