Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Jozs

Jozs

Ez a "földművelős" megoldás tetszene, csak nehezen tudom elképzelni a gyakorlatban. Hogyan lesz abból a felrögzített pointerből pontos pozícionáló ? A munkadarab pozíciója ( magassága ) változik, azzal pedig nyilván változik a pont helyzete is [#confused]

8uup9xs82

A vonallezerre nekem is van foldmuves megoldasom, mehozza a LIDL ben lehetett kapni cirka masfel hete 3 labu lezeres vizszintezot. Meg is vettem iziben 2000 forint korul.  
Szep, tiszta vonalat huz, raadasul magneses emiatt ha nem feltenem az X tengelyt, hogy felmagnesezem a vezeteket, siman racuppanna.

Ugyanez felrakva a spindli oldalara es maris megvan egy fix tavolsagu pont a szerszamtol.  
Szegeny ember "vizel", foz.

D

43pbwjg8s

példák a lézer vonalasításra a skennelés topicban vannak.

43pbwjg8s

egyébként a TG-ben a mostani lomok között lcsón van kétirányban világító szintező lézer.
(gyk: TG Tesco Gazdaságos)

Jozs

Rájöttem !
Vagy legalábbis van egy verzióm. Igaz, csak puhább anyagoknál működik.
Miután befogtuk a fúrószárat, és a munkadarab is rögzítve van, a fúró hegyét - mintha megkezdenénk a fúrást - egy kicsit nekinyomjuk az anyagnak egy tetszőleges helyen. Úgy, hogy nyomot hagyjon. Erre a nyomra irányítjuk a flexibilisen felfogatott pointer fényét. Ezután a munkadarabot vízszintesen már bátran mozgathatjuk úgy, hogy a készítendő furat bejelölt középpontja a fénypontba essen. Arra kell vigyázni, hogy a munkadarab magasságán már ne változtassunk, mert akkor a fénypont vízszintesen elmozdul.
Bocs ha nem mondtam újat :-)

Jozs

yuagaci9g

Nagyon megtettszett az otlet, ezert eleokerestem a vonal lezeremet, kiprobaltam... rossz!
A furogep jol megvilagitott asztalan  nehezen lathato, azon felul nem eleg pontos.  
szemre konnyen beallitasz egy tized mm pontossagot a furasnal.. a lezer nyalab meg ket tized vastag, rossz!

Aztan eszembe jutott ez a hulyeseg, amin percekig rohogtem, mikor eloszor meglattam:

Laser Cutter

http://www.geekiegadgets.com/wp-content/uploads/2009/04/laser-scissors1.jpg" border=0>

4um5b65d

Ne légy már maradi....
Fejlődni kell a korral...
Még az is előfordulhat, hogy autókba építik majd be a lézert, megkönnyítve ezzel a részeg autóvezetők dolgát. :))

000000000

A jel elmozdulását úgy kerülheted el ha két vonal lézert használsz.
A főorsó közép pontot az egyik X a másik Y sikban keresztezi.
Akinek van egy pici fantáziája az el tudja képzelni.
Így a vonalak hossz irányba hiába mozdulnak el mindig ott keresztezik egymást.    

43pbwjg8s

Ne röhögj Lámpás!
Nekem ven ilyenem! :)
MOndjuk mint olló felejthető. Szerkezetileg is, de az élek is felejthetőek.
Persze biztos van belőle rendes használható minőség is, de az nem az a pár száz fFt volt mennyoért én vettema TG-ben.

Jozs

Rendben, csak két vonal lézer ára nem összemérhető egy pointerével.

4um5b65d

Lehet olyan pointert kapni amihez adnak 5-10 db cserélhető fejet amik különféle mintákat vonalakat rajzolnak ki a felületre. Nem nagy az árkülönbség.

43pbwjg8s

Jozs!
Köszönhetően annak hog yelmondták, hog an kell csinálni szereztem be üvegrudacskákat.
Ha érdekel előkeresem.

Jozs

Köszi, majd talán egyszer valamikor ha rászánom magam. Először a gépem tuningolásának szeretnék a végére jutni.

43pbwjg8s

Sziasztok!
Nem tudommennyire idevaló, de itt volt róla szó, így reflektálnék:
A kedvenc elektronikai boltomban járva egy olyan kis egységre lettem figyelmes, amelynek a fénye egyszerűen majd kisütötte a szemem.
Azt hittem valami nagy fogysztású cucc.
Nem! Egyszrű nagyfényerejű, alacsony fogyasztású LED panelről van szó.
Az ára (egy egység, 4 LED) 900Ft.

Megpróbáltam egyet és egy két méretes távolságon belül eszméletlen világosságot varázsol. Eszményi a gép,a munkatér megvilágításhoz.
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/LED/LED_1.JPG" border=0>