Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Motoros

Hali Zoli! Böngészem itt a fórumot és csak most bukkantam rá milyen kis pöpec géped van alakulóban.
Főleg a Z tengely tetszik, nagyon egyben van.
A hőtágulást meg nyugodtan ennél a gépnél felejtsd el. Jó is lenne ha a léptecsek a hatalmas fordulatszámuk miatt megypiros izzásba hoznák az orsót :)) Erre én annak idején csináltam egy nagyon durva próbát szoros ZX 100-as  anyával és kézi fúrógéppel. Akármennyivel forgattam oda vissza kb 10 centi hosszban, még csak langymelegre sem tudtam felvinni hisz ha van is helyi melegedés akkor az visszahül mivel nem a teljes hossz melegszik. 1m acélrúd 0.2 mm-t tágul 100 C fok változás hatására. A gépednél a hossz 300 mm ez kb akkor 0.1 mm -t tágulna ha 20 fokról 120 ra melegítjük teljes hosszban. Na ez nem lenne semmi mutatvány.

D.Laci

Tanultam a multkoribol...
Golyó álló mellény bekészitve :)
Holnap kiprobálom, ma még esztergályos mühelyben melózok holnaptól a marósban...

D.Laci

Tudtam hogy a felebarátaimra mindig számithatok ezügyben! :)

svejk

Te miket mértél? Én is össze akarom foglalni az enyémet...

D.Laci

520 ford/min -nél még nem lengetbe.
azis igaz hogy ilyen fordulatnál már egy pillanat alat egyik végéröl a másikra ér a gép.

svejk

svejk

Az én méréseimet összefoglaltam a szervo homokozó #436-ban.

jv7pu3a5p

Üdv Fórumtársak.
Végre felszereltem a gépre a vezérlőket és a kábeleket is elrendeztem. No meg beburkoltam a gépet mert már untam a forgácsban járást a műhelyben, ráadásul ez egy tiszta műhely, nem kimondottan forgácsolásra készült. :)
Van valakinek ötlete arra, hogy hogyan tudnám megvédeni az asztalt mozgató orsót meg csapágytengelyeket a forgácstól? Mert attól félek hogy benyalja a bronzpersely meg a poliamid anya és vége lesz mint a botnak.
Itt van két kép is:
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/gep_hata.jpg" border=0>
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/gep_burkolva.jpg" border=0>

62pb8zge

Szia!Szeretném kérdezni hol,vetted ezeket a műanyag lapokat,mi a neve?Ha lehet az alaktrészek beszerzése...topikban!Köszi!

4um5b65d

Üregkamrás polikarbonát a neve. Sok helyen kapod...

62pb8zge

000000000

nem köll be kapcsolni!:)))azok a kuplungok nem sokáig fogják huzni!amugy ugylátom hogy a gépet körűl vetted polikarbonnal,és ha egy kis  zárt fűlkét csinálnál és rá kötnél egy elszivot,se a géped.se a környezeted nem piszkolodna!:)))gumi harmonika lenne még jo![#vigyor2][#circling]

f35ezvjs

Szia Nekem van egy ED 1000 Esztergapadom annak a vezérorsólyán védőburkolat van. Látod honlapomon a saját gépeink nél nagyítsad fel nézd meg ez egy egyszerű harmonika rugó, de mondhatom nagyon szuper megoldás
ahogy mozog egyik iorányban nyúlik másik irányban összecsukódik

jv7pu3a5p

Gyengék a kuplungok?
Ez a harmonika jónak tűnik Urak. Már csak az a kérdés hol lehet beszerezni?

000000000

azok,tapasztalatbol tudom!!!jo pár jo gyorsan elvérzett,és még szinte terhelve sem volt!én nem használok semmilyen burkolatot,csak fát marok és esetleg műanyagot,és nem okozott még semmilyen problémát!pedig martam vele eleget!:)))