Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Igen, talán Dolfi mutatott olyen gépet először, és Sasi vagyis a Nyíregyházi főiskola gépe is hasonló elvű.
Sokáig olyat szerettem volna...

svejk

Szerintem 4-nél már kevés "hús" maradna, legyen 3.

skwby94ub

OK! Én is így gondolom. Köszönöm a megerősítést!

skwby94ub

Helló, helló! Na végre jó a kedved! Százas-tízes-egyes-tizedes kijelzésű nóniuszra van valami jó ötleted?

skwby94ub

A mozdony km órája mechanikus vagy elektronikus?

svejk

A nagyon régi mechanikus, a mostani döntő hányad elektromechanikus (gyakorlatolag egy szinkron generátor-motor hozza fel a hajtást az órához, megbízható svájci szerkezetek), és a legújabbak elektronikusak.

svejk

ER16-os befogó és 1/8"-os (3.175 mm) szerszám esetén szerintetek mekkora forgatónyomatékkal kell meghúzni az anyát, hogy biztos legyen a befogás.  
Nekem már többször húzódott ki szerszám :(
Tudom hogy patrontól, befogótól, meg még sok mindentől függ, da ha van valakinek konkrét adata azt megköszönném.

ra8nsmk6w

Az emberfeletti erő minusz 62 év. Ez nekem bevált. Még soha nem csúszott ki vagy be. Igazad van nagyon sok mindentől fűgg és egy adat vagy táblázat ne vezessen meg. 2 villáskulcs...ollós szoritás. A keményfém szár nem horpad be

4um5b65d

0,0000000001 forgató nyomaték és csapággyal szerelt hollandi. Ez a titok. :)
Persze tudom, Te nem hiszel a csapágyasban.

svejk

Muszáj neked mindenre emlékezni? :)
A withworth után mindent elhiszek neked :(
Megy az esztergába a következő kérdésem.

Azt viszont még elmondom hogy olyan kósza ötletem támadt , hogy mi lenne ha egy ablaktörlőszerűséggel (tudjátok kedvelem ezt a tipust :) ) csinálnék egy automata szerszámcserélőt. Egy hosszú csigakerék mentén el lehetne helyezni 4-5 csigakereket, azok központjában egy-egy körmös kulcs és persze az 1/8-os szerszámok. a körmöket és a szerszámokat rugó ellenáben le tudná nyomni a főorsó. persze közben a főorsó reteszelve lenne. Tudom a kivitelezés elég bonyolult lenne, meg nem is lenne gyors, de hátha...

svejk

Egyébként ER16-ban találkoztál ilyen csapágyassal?

skwby94ub

Ilyent még nem láttam. Ismertetnéd részletesebben?

skwby94ub

SVEJK! A főorsók menesztő-marása elkészült.
A patronos befogók meghúzásakor ellentartáshoz marjunk hatszöget a menesztőkörmök fölé?

svejk

Nekem nem szükséges mert a befogók rendelkeznek lapolással, esetleg utólag is beleköszörültetem.

svejk

"hosszú csigakerék " helyett hosszú csigatengely