Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

No itt van egy kép a szóban forgó csapágyas hollandiról...
Csak ER25-öst találtam a nagyvilágban is.
Azt írják róla, hogy a hagyományosnak a  25%-a csak a meghúzóerő.
Sok nem látszik a képből:(

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/ER25_csap%e1gyas_%20anya.jpg" border=0>

4um5b65d

A házat inkább betét edzhető anyagból gondolnám jobbnak. Ne feledd, hogy "100 ezerrel" pörgetik és nekiszántanak vele minden vacaknak.  
[#nevetes1]

skwby94ub

Persze, ez egy igazi csemege. De jó volna úgy 2 ezer db-ot indítani belőle...Mert egyediben nem gazdaságos!

skwby94ub

Legegyszerűbb, ha kettévágunk egyet, és rögtön kiderül: melyik út járható!

svejk

Van a HÓD93-nál ER16-osban is csapágyas hollandi, sőt elfekvőben van siklócsapágyas is 2 db, de az már később nem beszerezhető.
külső méretei, megfogatása megegyezik a normál anyáénak.  
Kb. két hét múlva kapom meg.
A hab a tortán az lett volna ha a mini anyából is van, de csak a 32 mm külső átmérőjűben van csapágyas.
Köszönet még egyszer Leslie-nek és Lakatosnak!

neduddgi

Sziasztok!
Előre szólok, hogy nagyon amatőr vagyok!
Elkezdtem összekukázni néhány dolgot egy esetleges géphez és "lett" egy ilyenem.
Az lenne a kérdésem, hogy ez alaklmas lehet-e "z" tengelynek.
http://kepfeltoltes.hu/100511/IMG00008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" width="640" height="480" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/100511/IMG00009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" width="640" height="480" border=0>

000000000

Szerintem kis munkákhoz jó lehet.

neduddgi

Köszi!
Valószínű mégsem ez lesz, átgondoltam, bazi nehéz ... bár a 25-ös THK az marad.

Tényleg mennyire lehetnek nehezek a tengelyek, hobby léptetőmotorokkal?

000000000

Acélból van? Ha aluból, akkor jó lesz.

neduddgi

Igen a tömb acél és nagy, viszonyításképen a patron a végében 5-ös marót tud fogadni.

279nwbpsa

Szervusztok!
Szeretnék összeállítani egy kis kezdő cnc esztergát.Némi összeguberált anyagom van is hozzá,mégis megakadtam az építésben.
Elképzelésem szerint,egy 35mm vastag kazánlemezre építem össze a szerkentyűt.A hossz,illetve keresztszán 30-as és 25-ös sínekből lesznek.
Van továbbá egy öntvény eszterga főorsóház,a hozzátartozó szegnyereggel.Ez utóbbiakat egy külön kazánlemezre szeretném tenni.Ezt az egyébként az alsónál keskenyebb lemezt,a hosszán sínjei között rögzíteném.Erre a megoldásra a túl vékonyka kazánlemez miatt van szükség.Azt még tudni kell,hogy az orsóház és a szegnyereg egy régi gépről valók.Az aljukon van egy hosszirányú marás,a prizma részére.A szegnyereg oldalirányba nem állítható egyébként.
Azt meg lehet-e oldani cnc-vel,ujjmarót használva,hogy egy prizmát
készítsek a szegnyereg-orsóház részére?Gép van,de csak ujjmaróim vannak.

skwby94ub

SVEJK! Elkészült a főorsók furat kialakítása élesben, az automata behúzóhoz! Kitűnően működik. A menesztő marás is kész!
Mehet a hőkezelőbe. Üdv: Jóska

neduddgi

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Véleményetek szerint mozgó híd mozgatása lehet-e az asztal alatt középen elhelyezett egy darab orsóval?
Könnyű szerkezetről van szó, (alu ITEM profil).
A híd vízszintes tartója mindkét végén csapágyazva lenne (THK) és a függőleges tartók is csapágyakon állnának.
Remélem érthető volt, jelzem én tényleg amatőr vagyok!!!
:-)

000000000

Miért nem az asztalt mozgatod?
Nekem kétségeim lennének, hogy az alu elég masszív ahhoz, hogy ezen a viszonylag nagy távolságon elegendöen stabilitása legyen...
Persze ezt Inventorban lehetne modellezni [#nyes][#nyes]

000000000

Ill. az is a kérdés, hogy mit akarsz vele megmunkálni...