Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

AZ ablaktörlő motor csak a vicc cnc-hez jó, neked naná, hogy valami nagyobb kell.

svejk

Egy kicsit komolyabb ablaktörlőszerűség motorja tudja a 0,5 Nm csúcsban.  
1:50-es csigaáttételnél ez 25 Nm, de a csigahajtás rossz hatásfoka miatt legyen 15 Nm.  
Ezt egyszer már mértem, tudja még a műanyag kerekes is.
A szerszámcseréhez 5-10 mm munkaút elég.
Ha 10 mm a munkaút akkor az ehhez tartozó 5 mm-es csaptávolságnál a legrosszab, 90 fokos szögállásban kb. 3000N-t tud nyomni a körhagyó.
Induláskor és a vége felé többet.
Tehát akár még működhetne is kis tununggal...

D.Laci

Én egy ablakemelő motorral oldotam meg.

svejk

40-60 W-os bolygófogaskerekes hajtóműves motorok tudnak akár 30 Nm-t is.
(pl. Dunkermotorok) Kérdés hogy ki birod-e várni a csere 1-2másodperces folyamatát :)
De a kúp levegős tisztítását és kenését akkor is meg kellene oldani valahogy.

svejk

Azok a működésükből adódóan jobban terhelhetők csúcsra.

svejk

Ráadásul kisebbek is.

skwby94ub

Na végre itt vagy! Nem kell ám örökké dolgozni!
Néha cseverészni is szükséges.[#wave]

skwby94ub

A kemence az meleg...csak én dilemmázok: melyik lenne a leghelyesebb eljárás...
A kúpnak és a mögötte lévő üregnek 60 HRc-nek kell lenni. A többi részének szívósnak. Lézerrel nem férni a furatba -kiesett. Indukciós edzés kívül keményít, a furatba nem fér el az induktor-kiesett. A vékony szelvények miatt betétedzett nem lehet: vetemedés veszélye.
Ezért készült M1-ből: nem dobhatja el magát; az M1-et alacsonyabb hőfokon kell izzítani, és rövid a hőntartási idő. De csak függőlegesen hőkezelhető a karcsú főorsó. Majd a külső részt indukciósan vissza kell ereszteni... Csak hangosan gondolkodom... Közben keresem a megfelelő hőkezelőt... Legjobb lenne ha jelen lennék a hőkezeléskor... Most nem szabad hibázni... Tudtok alkalmas hőkezelőt?

skwby94ub

Tényleg Fiúk: tudtok valami alkalmas- és gondos- hőkezelőt? [#confused][#conf][#fejvakaras]

skwby94ub

Valamint az a kérdés: ez a nyomóerő ráterhelhető-e a főorsó csapágyra- vagy tehermentesített megoldást kell alkalmazni?

skwby94ub

Igen, a 10mm-es axiális mozgásra szükség van az oldáshoz.

skwby94ub

Van még más ötleted is? Jöhet ömlesztve- aztán majd válogatunk, mint "anyám tyúkja" a kendermagban...

Robika37

Szerintem ilyen csekély elmozduláshoz pneumatikus-hidraulikus átalakító/nyomásfokozóval egyszerűbb lenne. Kevesebb az alkatrész, elég a működtető hengert feltenni a főorsó fölé és úgy is kell a sűrített levegő a kúp tisztításához.
Fontos tisztázni a berendezéstől elvárt erőt

Farkas Ádám

Most látom csak miről is volt itt nagybaszó...
Van nekem két darab ilyen csapágyazott hollandim ER11-es ,..ha kéritek szétvágom:)hogy mi van benne:)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/er11.jpg" border=0>

000000000

Lásd #7538  
Eddig ugy értelmeztem a dolgot, hogy a Hidro-Pneumatika inkábba a csapágyház része...
A PullRod teteje lapos, vagy megfúrva, és abba megy bele - amikor megállt az orsó - a hydro-hender...