Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.05.27/DSCF3029.JPG" border=0>

skwby94ub

Gratulálok! Nagyon tetszik![#taps][#taps][#taps]

43pbwjg8s

Azt tudod milyen örömet okoztál, hogy végre valahol látom azt amit odaadtam valakinek?  
ezt nagyon nagyon köszönöm!
És látom, Te tudod is hogy használd! :)

KoLa

Nekem ilyenek vannak! állíthatóak , a nagyobbikban 6x6 rapid van az egyik végére vídia lapkát kellett forrasztani , krómlemez kivágásához!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Mechanikai%20%f6tletek/Kiv%e1g%f3%20%fct%f5k%e9s%2001.jpg" border=0>

skwby94ub

Fához szoktak ilyent alkalmazni mifelénk. Hiába, megdőlnek a régi, berögzött megszokások, és ahogy nehezedik a helyzet, feltör a magyar kreativitás. Ez menti meg a hazát, meglátjátok!

000000000

Tökéletesen dolgoznak ezek a szerszámok még acélban is persze alacsony fordulaton és szeretik a kenést.

43pbwjg8s

Kenéssel kapcsolatban egy kérdés:
Valamikor kaptam vagy 2 és fél liter ipari ammulzió alapanyagot.
Ha igy utólag nem udom a típusát, hogyan (vagy egyáltalán lehet-e) lehet rájönni, hog ymi a megfelelő keverési arány?

Ahogy olvasgattam itt ott általánosságokat, az optimális keverési arány 2%-50% ig is szórhat.(ha jól olvastam egyáltalán)

Bármi infót megköszönnék.
Jó lenne felhasználni ezt az anyagot ha már van.
Aztán majd ugyis figyelni fogok a következő alkalomkor, hogy ezek az adatok meglegyenek.

43pbwjg8s

bocs, még egy infó:
A kenést alura, 18000 fordulat egyélú maróra szeretém most elsősorban.
Ez az a paramtéter amit biztosan használni fogok. Mellette más is jöhet majd, de ezt tudom biztosan.

KoLa

Ha az emulzióban kevés az olaj akkor jól hűt, ha sok akkor jó a kenése, de ilyenkor a hűtés nem olyan igazi!
Egy műanyagveder vízbe kb 1.5 dl elég lesz, de könnyen tudsz korrigálni bármelyik összetevő hozzáadásával!

KoLa

43pbwjg8s

Köszönöm!

"...de könnyen tudsz korrigálni bármelyik összetevő hozzáadásával!..."

Bocs de nem ugy van, hogy csak a vízhez szabad adagolni keverés mellett az emulzió koncentrátumot?
De végülis kever egy ujat az emberfia. AZ is megoldás.

KoLa

Pancsolhatod ahogy jólesik! próbáld ki!

43pbwjg8s

:)
Azt hiszem ezt az egyet inkább tartom, mármint azt amit mindenhol olvastam a keverés sorrendjéről, de a pancsolgatást nem hagyom ki! :)
A linkekbe be is tettem talán tegnap egy leírást, ahol magyarázzák, hogy miért kell ilyen sorrendben csinálni a vízzel kevert emulzióknl.

Persze naked már lehet tapasztatalatod és ez sokszor volt már hogy az elveket felülírta és egyszerűsítette.

svejk

Inkább alkoholt használj
aluhoz, legalább is az iparban azt szoktak.
Majd megtudom a pontos nevét az iparinak, de az biztos hogy qrva keserű:)
Szoktam javítani ilyen aluforgácsoló CNC-ket és ha kifuvatom a monitort még attól is megkeseredik a szám íze egy pár órára :(

43pbwjg8s

Megköszöm a nevet.
Elvileg odabenn folyamatos az ellátás nálunk, de egyszerűen nem jutok le ahhoz a cégrészhez, akik a kenő és egyéb folyogatós anyagokat kezelik. :(

Elvileg ez is onnan van ami most nálam van (mintaként kaptam), de ennyi idő után már a fene se tudja melyik "hordóból".
Ami tuti, hogy forgácsológépekhez, forgácsoláshoz használatos.

NA mindegy. Ugyis kell rendesen venni előbb utóbb.