Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

SquirrelTech

Hát az a lista a vezérlő alapján töltődik, de úgy is van rendjén. :)
A mechanikai kialakítás... A függőleges tengelytől eltekintve illetve néhány egyéb apróságtól, minden OBI-ból van hozzá. :)

000000000

Ez is jó példa a kreativitásra. Ezután jöhetnek a videok.

SquirrelTech

Fotót tudok feltenni olyasmikről, amit ez a gép csinált, de videózni nem igazán szoktam.

Jozs

Ötletes megoldás a bútorsínek ilyetén duplikálása. Nekem is bútorsínes gépem van, és töröm a fejem, hogyan lehetne a pontatlanságát mérsékelni. Lehet hogy kipróbálom ezt a módszert ... ha nem kopirájtos :-)

SquirrelTech

Pontosság alatt jelen esetben mit értesz?  
Igazából csak nem tudtam eldönteni, hogy élén legyenek vagy talpukon. Aztán közben adódott, hogy mehet mindkét módon, nem is lesz tőle gyengébb és 2-300 Ft-ért bőven bele is fér. :)
Ha kotyognak esetleg, akkor tudsz egy olyat, hogy satuban kicsit összeszorongatod őket. Persze csak óvatosan.

Jozs

A HobbyCNC oldalon levő bútorlap gépem van, és pl. fába marásnál egyik irányban 1 mm -t is elmászik. Szemmel láthatóan az Y tengely bútorsínjei mozognak. A Te módszerednél valószínű az egymásra merőleges sínek kompenzálják egymás hibáját. Persze lehet hogy rosszul gondolom :-). Köszi a tanácsot, mielőtt nagyobb átalakításba kezdek kiszedem a síneket és megpróbálom megreparálni.

SquirrelTech

Ha Hettich sínek, akkor esetleg próbáld hazaira cserélni őket. Vastagabb anyagból vannak, erősebbek. Orsó-anya mennyire holtjátékos? Maróátmérő, amivel dolgozol? Éles a szerszám?

Jozs

Őszintén szólva nem tudom milyen gyártmányú, de majd bevizsgálom. Ha nincs terhelés, azaz pl. rajzolásnál nagyon pontos a szerkezet, az orsó-anya rendben van. Biztos, hogy a sínekkel van a baj, már nem túl erőteljes mozgatásnál is látszik, hogy kotyog.

43pbwjg8s

Mekkora motorjaid vannak?
Nekem a kis Sanyo Denkikkel rengeteg lépésvesztés jött elő.
Nagyon érzékenyen reagált a mechanikára (ami nálam nem volt teljesen tökéletes.

Próbáld meg azt, hogy tesztmozgatásokat készítesz és futtatsz és méregeted, hogy a megfelelő helyre megy-e a szerkezet!
Csak egy-egy irányban először, külön külön.

Kádár Ferenc

Az általam használt és átalakított ADMAP4 nevű gépről készített kis leírást olvashatjátok az alábbi link-en.
Többen voltak kíváncsiak rá így gondoltam hátha mást is érdekel a dolog és remélem találtok benne valami használható ötletet.
http://w3.enternet.hu/tutijo/admap.htm" TARGET=_fnew>ADMAP4

Kádár Ferenc

Az általam használt és átalakított ADMAP4 nevű gépről készített kis leírást olvashatjátok az alábbi link-en.
Többen voltak kíváncsiak rá így gondoltam hátha mást is érdekel a dolog és remélem találtok benne valami használható ötletet.
http://w3.enternet.hu/tutijo/admap.htm" TARGET=_fnew>ADMAP4

SquirrelTech

A Hettich sínek műanyag dobozkában, a magyar sínek nejlonzacskóban kerülnek forgalomba. :) Utóbbiak ~1.5-2x vastagabb lemezből vannak.

SquirrelTech

Üdv a fórumon!

Dolgoztál rendesen hogy modernizáld, szép munka! Nekem anno egy Graphiplot-tal volt hasonló játszmám, de nem ilyen távlatokban. :)

43pbwjg8s

Ez tutijó!!! :)
Ilyenkor sajálom, hogy anno magát a 8 colos floppy egységet nem hoztam el magamnak, csak a lemezeket... :(

gsbwxanch

Milyen elektronikát használsz hozzá?