Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Miki2

Ezen a képen látszanak az egyedileg készített illesztő csavarok.

http://public.blu.livefilestore.com/y1pH4VFSG2SmxMgFU69MZMvkyWaYbxvBmpDwmwShv9eM3XCdxj-yD_wK8w7clp6UwK9JedGtbegKCoq10BSvooisQ/100_1476.JPG" border=0>

besirkyjh

Ha teszel minden hova alététet és a kocsit áttolod mindig a rögzitésre váro oldalra ( ahogy a Keri irta ) akkor annak jonak kell lenie ,esetleg a menetfurás lehet még pontatlan .Ahogy a Keri irja  , kicsit huz kocogtat megint huz megint ....

Nálam ugy müködik a dolog hogy a 16-os rudat sülleszetm a 15mm-es aluminiumba kb 7mm mélyen és utánna rögzitem a csavarral .
Neked ez már késö?  

Ahogy a Miki is csinálta .

jv7pu3a5p

Szép kis masina. Neked biztos azért volt jó ez a magoldás, mert atom pontosan szemben voltak a lyukak. Meg sajna már ki van fúrva, van ahol 1 számmal nagyobbra is.

besirkyjh

Közben olvasom a Miki gépét és az is egy jo megoldás a csavart illeszetni a rudba .

Ez viszont még nálad is járhato lenne .

Miki2

Nem véletlenül írtam a kiesztergálás szót.
Az alut is kiesztergáltam méretre, és pontos helyzetbe.
A rúdvégek esztegálását álló bábbal készítettem, így azok futása 0.01 mm-en belül biztosított volt.

Miki2

Ha nem is annyira szép, de pontos.
Az látszik rajta, hogy használom, és nem fát marok rajta. Meg nem is vitrindísz.

000000000

Tulajdonképpen mindent úgy csináltatok, ahogy kell, a pontos összeállítás és beállítás türelemjáték.

jv7pu3a5p

Végülis nem késő, azért találtam ki így mert gondoltam hagyok játéknak helyet, legyen állítási lehetőségem. De még akár erről is lehet szó. Csak sajna a gépváz alját elba....m mert az csak 10mm aluból van, már bánom, hogy nem 20 lett az is. Még kicserélhetem később ha nem találom elég merevnek.

jv7pu3a5p

Köszi mindenkinek. Megpróbálkozom az elkövetkezendő napokban a lehetetlennel, azt meglátjuk mi lesz. [#papakacsint]

4um5b65d

Egy kis okosság (naná én találtam ki). [#vigyor3]
Egy lineáris tengellyel szerelt gép esetén, ha 2db excenter perselyt ágyazunk egymásba akkor utólag nagyon könnyen lehet a pontos tengelytávokat/magasságokat állítani. Az illesztéseknél 1 százados hézagokat érdemes hagyni. Ha gépi eszközzel készült a vázba az alapfurat akkor az excenricitás értéke nem kell hogy több legyen perselyenként 0,5-nél.

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20%28%20Eszterg%E1l%E1s%20%29/Rajzok/line%E1ris_tengely_%E1ll%EDt%F3.jpg" border=0>

yuagaci9g

Nagyon jo otlet, csak az abaj, hogy aki ezt meg tudja csinalni jol, az mar nem rosszakodik vele, megfurja inkabb pontosan a lyukat.[#love11]

4um5b65d

Á, ez nagyságrendekkel könnyebben gyártható mint előre a lyukakat pontosan legyártani. A lyukak pontosságánál még beleszól a váz csavarodása és derékszögűségei.
Az excenter perselynek van egy nagyon könnyen legyártható módja. Majd ha valaki odáig jut akkor arról is csinálok egy rajzot.

000000000

Ez így túl bonyolult, és drága. Talán egyből a lineáris tengely végére kellene esztergálni az excentrikus csapot, és azt egy furathoz illesztve anyával rögzíteni beállítás után, és kész.

yuagaci9g

Kell a dupla excender, hogy fuggetlenul allithassad mindket iranyba.

4um5b65d

Naná, hogy kell, jól mondod. Meg a másik, hogy a tengely két végére azonos excentritást esztergálni semmi értelme, hisz tök más lehet a beállítás igénye.