Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Megnéztem, neked lassan kész asztalod lesz. Pont ma jött be a csőbe az egyik vassas ember, mert elromlott szgépe és elhozta, megnézni, rögtön mondtam is neki, hogy asztalt kell csinálni hamarosan, úgy készüljön, mondja le a szilveszteri buliját is. ![#circling][#circling]

43pbwjg8s

Asztalom már igen......
Az már van....
AH meggyógyulok még a  héten kimegyek ugyis filózni ezen is eg ykicsit.
De elsősorban neki akarok esni a hatalmas fénnymásolónak és szétberhelni.
Szerintem sok érdekes cucc lesz ott benn.
Igy is itt van nálam már lassan fél éve és még nem bántottam, teljesen jogosan érdeklődik felőle a volt gazdája.

Most kivégzem a kicsikét. :)
Csak előbb én jöjjek rendbe.

gsbwxanch

Fénymásoló? Mi lesz belöle?
Én most szereztem két A3-as régi nyomatót...hátha jó lesz valami belöle.
Valamelyik oldalon olvastam, hogy valaki ilyenekből készítette a mechanika egy részét...csak most nem találom...hmmm

43pbwjg8s

Mg kitudja.
Valszleg az egészből mint ugy semmi.
Bordáskerekek, motorok, vezetők, bordásszíjak.
Elsősorban ezek érdekelnek belőle.
Elektronika oldalról a tápellátás.
A kollégának pedig kellene a fűtő henger.
Ő nem szereti a vasalót és a fejébe vette, hogy egy ilyennel fogja vasalni a nyákot.
Meglájuk igaza lesz-e.

43pbwjg8s

CSupán érdekesség még a kis kijelzőhöz:
Sikerült beindítanom a 2,5"-os kis monotort és mködik. Bár a natív felbontása messze van ettől, de lekezeli és mutatja az 1024x768-at.
Hát nem könnyű levadászni rajta egy ikont. :)
De pl, videók jól láthatóan mennek rajta. (persze a méretéhez képest!)

s7manbs8

Nekem is bonthatnál pár bordás szíjat, meg bordáskereket. [#circling][#circling]

Jozs

Nno, tegnap kissé megbontottam a gépet, kiszedtem a bútorsíneket, és mostmár egyértelmű mi a gond: őrült nagy a kottyanásuk. Nem tudom pontosan miért, mert új korában biztos nem ilyen volt, meg a gép sem ment annyit, hogy így eldeformálta volna. Valószínű a beszerelésnél a felfogatócsavarok meghúzásakor deformálódhattak. Mindegy, kuka. Próbálok venni olyan magyar gyártmányú síneket, amit javasoltál.

43pbwjg8s

Hát ma is ki vagyok nyúlva.
Ebből ma nem lesz bontás. :(

s7manbs8

Én most összerakok, nem bontok. Nekem még nem sikerült kinyúlni. Megyek kifele anyagért,tegnap végállást szereltem az SMD-re, van még mit csinálni rajta.

Teaway

Inkább fogaskerekek és fogasszíjak.  
A bordásszíj az a mosógépben van:)

SquirrelTech

A magyar síneknek gyárilag is van kottyanásuk (változó, van amikor elég durva). Ez viszont ne ijesszen meg, mert mint írtam satuban kicsit megszorongatva korrigálható. Zsírozva is vannak, érdemes kicsit átolajozni őket, hogy könnyebben járjanak.

sanyi84

Ha nem fém a csapágy a fixálóhengernél hanem műanyag kár is rá fecsérelni az időt hogy nyákvasaló legyen belőle. Én eltörtem már egy ilyet, működni működik. A hőfokkapcsolást kell megoldani. Ha öntapadós papír védőpapírjára nyomtat az ember akkor csak le kell húzni a nyákról a papírt és kész is, nem kell áztatni.

jv7pu3a5p

Ez komoly, mert ezzel az áztatással már teli a hócipőm, ráadásul utána kapargálom ki a papírdarabokat a vezetősávok közül.  
És mennyire átlátszó az a védőpapír, össze lehet tenni fénynél 2 oldalas nyák esetében?

SquirrelTech

Lehet az öntapadóst is áztatni, sőt néha kimondottan előnyös. Az viszont biztos, hogy nem kell utána kapirgászni.

besirkyjh

Szia  

Tudom hogy utolag nem könnyü de ezeket a sineket egy horonyba szokták tenni pont azért hogy ne nyiljanak szét .Erre már nincs lehetöséged ?
[#integet2]