Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Teaway

Miért nem mondtad, hogy hobby célra lesz, mindjárt jó lett volna a kerítésvas:)

4um5b65d

Ha nem lesz befenekelve a zártszelvény akkor egy 20x20-as gyorsacéllal beütöd a sorját majd teszel bele műanyag vakdugót. Méretre lehet vásárolni az ilyet. Noga sorjázóval ellenben idegroncs leszel amikor minden esetben elakad a hosszvarratnál, főleg ha nem az oda való pengével próbálod.  Inkább Nádházi szaktárs rotormarójával és egy divatos védőszeműveggel próbálkozz, ha már mindenképp sorjázni szeretnéd. Az pillanatok alatt kipucolja.

s7manbs8

ezekből kis kocsik lesznek csak, 4 darab 628-as csapágyakon fog gurulni, nem nagy terhelésre készül, inkább ilyen állíthatós, mozgatható valaminek kell, nem egy konkrét géphez. A hossza csak 200mm-es, csavarozva csapággyal.

s7manbs8

Na megnéztem , van itt 20x20-as gyorssacél késem, másra úgyse jó, mert nincs hozzávaló eszterga.

s7manbs8

Úgy néz ki még bele is megy.

s7manbs8

Lasliekém kapsz is egy piros pontot, látszik, hogy már ilyet te is csináltál. Megy szépen most bele is ütögetem szép sorban, beüti, utánna, meg lefektetem, mint a csajokat és, oldalba is bökdösöm.[#buck][#buck][#buck]

4um5b65d

Naná hogy csináltam ! Az ember nyakán nem azért van az a nagy dudor, hogy legyen hová a sapkát rakni......
[#buck]

s7manbs8

Már készen vagyok vele régen így hamar ment, előtte meg 2 napig ezen gondolkodtam, meg a szomszédok is mind.

3k74cecek

Amint látom még sosem sorjáztál ilyen zárt szelvényt.  
Ezek a sorjázók sem, és a kezed sem elég erős a
"Csak egy határozott "kör" a belsejében, és kész."
műveletre.

3k74cecek

Ha szigorúan vesszük, akkor a gyakorlatban nincs olyan anyag, hogy vas.
Ezt csak a pongyola megnevezése.  
Minden olyan anyagot amiben a vason kívűl más is van már acélnak neveznek. Márpedig legalább egy kis szén mindig van benne, ezért már acél a hivatalos neve. Ezért írtam acélt. Persze azért néha én is mondok vasat.[#nevetes1]

s7manbs8

És mi van, ha ahogy mondod, a vason kívül más is van, teszem azt  0.1 % vas és 99.9% alumínium, akkor ez acél ? Na ugye kifogtam rajtad egy kicsit.

Más. A sorjázás témához, a nagyon vasas szaki nem messzi szomszédom, mikor a kezébe vette, egy késsel akarta hirtelen kivágni belőle, ő tapasztalt is, meg "erős" "vagány", aztán nekem kellett mondani, hogy add már ide el ne vágd itt a kezed, majd otthon elbabrálok én vele, mert nem ment neki, csak nem akarta bevallani. Túl nagy volt rajta eleve a sorja, meg azért a vas nem egy kis műanyag puhaságú, ez ki is derült.

Mellesleg ez a megoldás 0 Ft költségvetésű volt így, ami nem egy utolsó szempont, hála Laslie -nek.

SquirrelTech

Pláne ha öntöttvas az a vas [#wink]

svejk

Az én házi kismeghatározómban az edzhetőeket nevezem acélnak, ami nem edzhető az marad vas vagy inkább rosszvas (sz@r vas)  :))

3k74cecek

Nem fogtál ki ![#nevetes1]
Ugyanis a megnevezés alapja mindig a legnagyobb hányadot kitevő anyagból ered. Amit írtál azt ötvözött aluminiumnak nevezik.[#wave]

3k74cecek

Ez is egy kategorizálási lehetőség. Csak kétes esetben félreértésre adhat okot. Ezt inkább biliacélnak nevezik a vasas szakik.
Egyébként mindegyik edzhető, hiszen az egy hőkezelési eljárás, és megcsinálhatod vele, csak kérdés, hogy mi lesz a hatása. Na jó nem kukacoskodok tovább.
Én sem vagyok teljesen következetes, mondom néha vasnak. A boltban pl. kőracélt kérek és nem kőrvasat[#nevetes2], viszont ha lemez, akkor már néha vaslemezt néha acéllemezt.