Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Mintha valahol lett volna régebben brigéciolom is. Mennem kell piacozni is, hátha látok gyémánt korongot, bár ilyen vékonyra nem emlékszem.

s7manbs8

Kerítenem kell egy 1440-es fordulatú mosógépmotort, azzal egy ilyen kisebb tárcsát meg tudok hajtani igencsak.

svejk

Sajnos nem a régi minőségben...
A mostaniaknak csak a szaguk emlékeztet a régihez :(

ra8nsmk6w

A kommunizmus utolsó éveiben nagy menyiségű nyomtatott áramkört használtunk (kinai mennyiségben) A nyákgyártótól akkoriban 1,2-2cm volt ráhagyva oldalanként. Ezt akkor már az orosz piacosoktól szerzett vékony 0,5-0,8 mm gyémánttárcsával vágtuk méretre, igen jó minőségben. A szintén Orosz gyártmányú egyoldalas köszörűbe fogva. A hozzá készitett egyszerű asztalból mindössze 1 cm -re állt ki a tárcsa amely 100 mmm átmérőjű volt, oldalanként 70 mm felfogó tárcsákkal, mert különben hajlamos a vékony tárcsa a koválygásra.Biztos vagyok abban, hogy ilyen tárcsák most is elérhetőek. Ha esetleg nem kapsz maradt még nekem, igaz használtak

43pbwjg8s

ja: a fűrészárcsák vastagsága 1mm-es.

s7manbs8

Köszönöm az infókat, sokat segít. Még valahány éve a piacon vettem pl. orosz gyémánt köszörűköröngötm, de manapság nem látok már ilyeneket, azt hiszem nagy hasznát venném, ha neked még van és már esetleg nincs rá szükséged.
Ilyen vágóasztalt csinálnom kell mindenképpen.

PSoft

A brigéciol ősrégi tisztító folyadék.
Ezelőtt 30-évvel is ezt használtuk a futott csapágyak kimosására.(nem cseréltünk unos-úntalan csapágyakat,mint manapság 1400-2800 fordulatú villanymotorok).Pedig akkortájt még 100-200 kemény Forint volt csak a "legnagyobb" csapágy is.
Manapság 6-800 forintér adnak egy liter brigéciolt bármelyik benzinkútnál.
Egyébként lineáris csapágyat már én is tisztítottam benzinnel, nálam az is bevált,de én teljesen szétszedtem előtte.

PSoft

Mosógépmotorból legalább 8-10 fajta van az arzenálomban.
Ha gondolod nagyon szívesen állok a rendelkezésedre!

PSoft

Lehet,hogy a csapágyak sem "olyanok" voltak mint manapság???

s7manbs8

Majd belerakom ebbe, aztán hagy ázzon , kijön az , nemigen lesz vele nagy gond remélhetőleg.

Motorom, még van egy, 2800-as fordulatú, az igencsak jó lesz erre a célra. Ennek még kondi se kell.

000000000

nekem van olyan vágo korongom,amitől lehidalnátok!:)))75mm D,és 0.2 mm vastag!nem találkoztam még olyan fémmel,ami ellenállt volna neki!!!!:))))

s7manbs8

Az kis apró fúrópatron bevágásához pont jó lenne.

000000000

kűldjek eggyet???de min.40000 fordulni kell a tárcsának.én régen dolgoztam vele,de vág mint a borotva!:)))

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20gepek%20fotok/Egy_acel_gep/" TARGET=_fnew>Egy szervós acél gép építésének képei....Talán hasznos... vannak benne ötletek. Sok kép...
(forrás: www.cncecke.de)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20gepek%20fotok/Egy_acel_gep/1280_3232343333663963.jpg" border=0>

pa0n9mw

Üdv
Van valakinek valami praktikus és egyszerű ötlete hogyan lehetne házilag, megcsinálni egy viszintes helyzetű osztófej "ellendarabját"?
Nem tudom a hivatalos nevét olyasmi ez mint az esztregán a szegnyereg.  
Megtámasztja a megmunkálandó anyag másik végét.

végyé