Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

ezek jo féle csapágyak,és a benzin itt kevés lesz!vannak franko tisztito spray-k!és rá is vannak gyogyulva a tengelyre?

s7manbs8

De jó neked, csak ez a nyákpanel eszi ám az anyagokat ! Nem tudom a HSS éle meddig bírja.

000000000

oh de nagyon jo!:)figyuszka,szerintem az a4-es panelod,felbirnám csikozni vele!:)))[#beka3][#beka3][#beka3][#beka3][#beka3][#beka3]

s7manbs8

Nincs rágyógyulva, nem ezen a tengelyen volt eredetileg, csak találtam a vasak közt egy ilyet is, eszembe jutott, hogy ezeknek is a belső mérete 14mm, meg a rúd is ilyen volt így összekombináltam.

Kívül 21 az átmárője, a hossza pedig 28mm.

Arra gondoltam, hogy ez egyik vezetőnek jó lesz, egy másiknak meg egy olyan, hogy sima csapágyakkal 2 oldalról megvezetem, így ez határozza meg a pályáját a mozgásnak. Még ha ilyen tengelyt tudnék szerezni 4 ilyen egységre is elég lenne a csapágy.

s7manbs8

Nem tudom gyárilag hogy szeletelik ezeket, vagy előtte darabolják, utánna vonják be a lakkal ?

s7manbs8

Meg egy két dimenziós szerkezetet akarnék csinálni, ilyen célokra jó lenne, mikor valamit derékszögelni kell és, kézzel simán lehetne tolni ide oda, meg rászerelve valamit, bekarcolni, ilyesmi

000000000

szerintem utolag vonják be,mert vágáskor számithatsz arra,hogy a hőtől,a lakk sérűlni fog!egy jo élű karos olloval is lehet spécin vágni,mert gondolom űvegszálas!ha priviben irsz egy cimet,elkűldőm a marokat.a lineárisok,jok lennének "Z tengelynek,persze nem tudom mit szeretnél alkotni belőle?!

000000000

nem rossz őtlet,én a kis szalag fűrészemhez csinálok hasonlot,és Varsa fűráészéről loptam az őtletet!:))

s7manbs8

Még én sem, a méretétől is függ, mire lenne alkalmas. Adok címet, meg írok pár sort is.
Csak ha be van vonva, akkor ollóval vágáskor is az egyik oldala sérül, meg deformálódik, persze valami spéci gyári cuccal valószínű nincs olyan nagy gond.

s7manbs8

Az ilyen berajzolásoknál mindig csak a gond van, a kézre nem lehet nagyon pontoss munkát bíyzni, az inkább művészetekre alkalmas.

000000000

ja,egy ilyen spéci ollot láttam nyák vágáshoz,"csak fél milla volt!!fűgg hogy az ollo éle milyen ivű.

Szalai György

Nagyon makacs ipari kosz letisztítására (Lin sin kocsi golyósorsó) nekem jól bevált a fékolajas áztatás ecsetelgetés. Sokáig. Mindent leszed, fémtisztára.

Üvegszálas nyákdaraboláshoz vékony gyémánttárcsa. (Utoljára a gyáli piacon láttam.)

svejk

NYÁK vágáshoz nagyon jól lehet használni a mezei "flex"-hez való fémvágótárcsát.
(praktikusan az 1mm-es szélességűt)
A titka hogy lassú (1-3ezer), fordulaton kell járatni, akkor nem éget, de nagyon szépen viszi.
Érdemes hozzá egy kis körfűrészasztalt csinálni.

43pbwjg8s

Brigéciol!
Leszed mindent.
Jó ideje újra kapható.

43pbwjg8s

Csupán annyit, hogy szépemlékű autószerelő inas koromban brigéciolt használtunk a már ősi, szinte a kosztól láthatatlan alkatrészek, motorok, sebességváltók, hidak alkatrészeinek tisztítására.

A vágótárcsáról:
Sajnos kinn vannak a műhelyben, de különdöző fogazású, D60-70 környéki átmérőjű fűrésztárcsáim vannak ha érdekel.
Képet csak a hétvégén tudok feltenni róluk.
Még én sem használtam, mert kellene egy tüskét csinálni.