Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s759m832s

Kifejtenéd ezt bővebben? Görgő futna rajta. Esetlegesen lenne Neked, vagy valaki másnak jobb ötlete? Esetlegesen hol tudnék ebből a jobb anyagból venni 1400 mm es rudat 6 darabot?

svejk

Egy ismerősnél nagyon nem vélt be a C45  a görgők nyoma kis idő után meglátszott, pontossága 0- -4század közt mozgott .

Dobj fel egy hirdetést az adok veszekbe, biztos lesz valakinek olyan rúdjai amiken golyós kocsik szaladgáltak.  végszükség esetén még az új rudak sem megfizethetetlenek

s7manbs8

Ilyen anyagfélékről van valami táblázat, hogy mi mit jelent és mit tud ?

svejk

Biztosan, én nem értek ezekhez.
Leslie tuti vágja ...

svejk

A másik ilyen anyag ami adná magát és szintén nem való ide a hidraulika szár.
Ott csak egy nagyon vékony réteg van ami kopásálló.

s759m832s

Nekem az a 0- -4 század megfelelne. Igazából ez egy faipari marógép lesz, nem CNC. Az majd a következő project lesz. Természetesen már az én fejemben is megfordult a kopásból eredő majdani hiba. Ennek csökkentése érdekében a görgőket teljes rádiuszban ráfektetem a rúdra, remélhetőleg eloszlik majd a terhelés és a kopás is egyenletes lesz. Után állítási lehetőségem lesz, tehát tudom korrigálni egy darabig.Valamint a görgőket gyengébb anyagminőségből csinálnám, mondjuk A60 vagy akár alumínium is lehetne. Ha elkopik egyszerűen csak kicserélem és mehet tovább. Ha netán a tengely is kopott picit, esztergán kiigazítom pár tizedes fogással, és az újraméretezett görgőkkel újra elmegy néhány évet. Nem állandó használatban lesz a gép.

s759m832s

Hát igen. Egy kéregedzett szárnak nem lenne párja, de itt már több a leves mint a hús. A belső rész szívós, a külső edzett réteg kemény és baromira kopásálló. De itt már többe kerülne a leves mint a hús. Az ilyen szár ára a csillagos eget veri, ha meg készíti az ember a hozzá való anyag sem olcsó. Az edzés és az edzés utáni köszörülés főleg 1400 mm hosszban szintén drága. Amibe ez kerülne azért már egy komoly lineáris vezetéket lehet kapni. Nekem ez egyenlőre bőven megteszi. A következő, ami cnc lesz, már komoly anyagminőségből épül majd. Ott nem fogok spórolni egy darabon sem, inkább készüljön el 1 hónappal később.

vthgizrff

"görgőket teljes rádiuszban ráfektetem a rúdra"
Ez egy nagyon rosz ötlet. A közepén kisebb a görgő kerülete mint a szélén. Ezért surlódni fog.

s759m832s

Köszönöm ez igaz! Mit javasolnál? Mondjuk egy ék alakú görgő jó lehet? Így két vékony ponton fekszik fel.

4mjnxdwuu

Ha érdekel, 25-s Star lin tengely ( alátámasztott ) 1435 mm hossz, 1190 mm alátámasztás, 2 db brutális öntöttvas allítható lin csapággyal. 20000 Ft, több darabnál lehet alkudni is... ( csak párban )

svejk

Nem értelek, egy kérdést nem ér meg az adok veszekbe? Az nem kerül semmibe..
Utoljára 40-ért adtam 4 db 40mm-es 2 méterest

D.Laci

6szög anyagon nem gondolkodtál még?

000000000

szia!ha már ennyire ragaszkodsz a rudhoz,akkor én a helyedben,lineéáris csapágyat vennék,és akik forgalmazzák a csapágyat,azok rudat is adnak hozzá!az enyém is igy készűlt,és a faipari gépeknél nem feltétel hogy mikronba dolgozzon!majd lőkők fől képet,arrol,hogy oldottam meg ezt a kérdést!a gépeknél sok kompromisszumot kell kőtnőd,és ne épitsd ugy a géped,hogy csak "majd lesz valahogy!az én gépem egy főrmedvény kűlsőleg,de a mechanikája stabil!Leslie papa bujj már elő!:))))[#integet2][#integet2][#integet2][#integet2]

000000000

István egyszer szét nézek már nálad,mert mindig "előkerűl valami fáintos anyag!:))))

43pbwjg8s

Keresek neked egy acélkalauzt valahol.
csak félek, ha találok is, nagyon nagy mártű lesz. De meglássuk.