Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Azt nem látom belőle, hogy mekkora anyagból indult ki, pl.

000000000

Béla nézted az emailed?műkődik az email fiokod?ez hogy mekkorábol indul ki,azt a gép mérete határozza meg,és milyen jellegű másolást akarsz csinálni.?van ebben nyitott asztalu,ha pl.egy hordo fenekére akarsz gravirozni.vagy marni.

000000000

itt végűl is a műkődési elv a lényeg.olyan mint egy cnc orsok nélkűl.de a tapogatonak és a maronak egy tengelyen kell lenni.a maro profiljának egyezni kell a tapogatóéval.

s7manbs8

000000000

én meg fogom csinálni.

s7manbs8

Már van is félig készen nem ?

000000000

az anyag meg van hozzá minden,csak őssze kellene rakni!

43pbwjg8s

Érdemes nézni a How it' maded-et.
Ott volt egy ilyen. Igy marták ki egy körhinta lovacska fejét.
Sajnos nem tudom feltenni sehova. Vagy két DVD-nyi anyag.

000000000

nem butaság ez a "készi készűlék,és szerintem itthol is teret nyerne!amugy egy gyári ára vetekszik egy kőzepes kis cnc árával!én láttam 5000 euros,olasz modelt,és még nem is volt tul bonyolitva a mechanikája.

43pbwjg8s

Elektron!
Segíts kérlek!
Hol vetted az SMD beültetődnél használt pipettát (vagy tű, vagy nem tudom, hogy hívják) amellyel megfogod és viszed az alkatrészt?
Ez olyan kis cső ugye, amelyet pl. a preciziós kenés és ragasztástechnikában is használnak?
Anno beszéltem egy céggel aki ilyen eszközökkel foglalkozik, de sajnos nem találom az anyagukat.

s7manbs8

Az ami a képeken látszik, egy tintapatronos nyomtatóhoz való utántöltőnek a hegye volt abból szedtem ki.

43pbwjg8s

Igen. Pont arra gondoltam, de reménykedtem, hogy nem onnan van.
Csak előkaparom avalahonnan azt az anyagot, mert valszleg nekem kisebb átmérőjű kell.
Úgyis beszélnem kell velük, mert nekik tuti van ár kidolgozott megoldásuk arra, hogy a megfelelő mennyiségben tudjanak kiadagolni ezeken a csövecskéken.
Legalábbis remélem.

s759m832s

Üdv!
Az épülő gépemhez a csúszószárakat 30 mm es C45 köracélból szeretném készíteni. Tudnátok gyártót mondani akinél a legjobb tűréssel és lehetőleg jó áron beszerezhető lenne? Köszönöm!

svejk

Én nem ajánlom, elég fika anyag a C45 a sokszor az adok veszekben hirdetett használt gyári rudak mellett.

svejk

A méretpontoságról szintén nem beszélve...