Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Csinálsz egy befogót a CNC gépedre, írsz egy kis programot és kimarod. [#nevetes1]
Elvégre ez egy CNC  fórum, és a legtriviálisabb megoldás nem jut eszedbe ?[#violent][#nevetes2]

s7manbs8

Ilyesmire gondoltam, én is. Csak nincs hozzá még gépem, ehhez valami maszívabb kellene, egyébként tényleg így kellene, egy fix helyre befognám, és szépen körbemarná, ez jó megoldás végül is, mert ebből kellene sokat csinálni, csak hát a tyúk és tojás esete, ez pont egy gép alkatrész lenne, ami esetleg alut is tudna marakodni.

s7manbs8

Vagy még valami késsel gondoltam, hogy rámenne a gép és levágná, mintha kézzel csinálnánk csak ugyanezt géppel. Vésni vagy minek nevezik az ilyet.

3k74cecek

Ahogy elnézem ezek a végek gyorsdarabolóval készültek, és a mester nyomta mint süket a csengőt. Ekkor szokott ekkora sorja képződni.
Ha nem nyomja, vagy nem gyorsdarabolóval hanem fém körfűrésszel vágod, akkor szép lesz a vágási felület.
Egyébként miért is baj, hogy ott belül ilyen sorjás? Nem hegesztve lesz? Egyáltalán milyen anyagból van? acél vagy alu?

000000000

szia!vannak spéci turbo marok,csak jo fordulat kell hozzá,de ha nincs marad az ősi megoldás a reszelő!:)))

Teaway

Nem kell azt simogatni, így ahogy van, lehet hegeszteni.

s7manbs8

Ha a végetek be akarom hegeszteni, akkor igaz is. Azt hogy szokták, ilyen kis lapokat kell vágni, és azokat ráhegeszteni ? Hogy ne legyen  a vége lyukas úgymond.

s7manbs8

Van egy nem túl messzi lakó jó szomszédom, az mindig csak röhög rajtam, mégha igazam is van, mert ő vassal dolgozik, de nagyon csak a hagyományos módszerek híve, de nekem nincs kedvem X éves fejjel, 15 éves inas munkáját végezni, inkább csinálja azt valami gép, azért gondolkodik az ember, hogy értékesebb dologra használja az idejét, már amennyire tudja. Meg ha a CNC-t említem neki, akkor aztán hitetlen de veszettül, persze netet sem használ még csak nézelődésre sem, lehet elcsodálkozna mik vannak, azért kéne neki mutatni már majd valamit, hogy hátha meglepődik, hogy ilyet is lehet, nem csak kézzel faragni.

s7manbs8

Így van, gyors darabolóval, csinálta, nem szép lassan, nem akarta rám vesztegetni az idejét. Igaz fizettem is érte, tehát nem lehet azt mondani, azért, hogy menjek már gyorsan. Van egy nagy flexem, annak is csinálni akarok egy felfogatást hogy szépen tudjak vele szabdalni ilyesmit, az a legjobb, ha maga csinálja az ember. Egyébként rendes gyerek aki vágta. Nem panaszkodok.

s7manbs8

Vas anyag, sima 25x25-ös zárt szelvény, hogy acél e, azt nem tudom, nem hinném, ezek milyen anyagból vannak amúgy a legegyszerűbb mezei zárt szelvények ?

s7manbs8

A süket a csengőről meg még az jut eszembe, hogy én dugtam a fülembe vágáskor egy kis anyagot, hogy még utánna is halljak valamit , de ő neki ez mit se számított, úgy ahogy voltt, se dugó se szemüveg, vagy üvegszem ?

t334wehtf

Egyszerű forgókéses kézi sorjázóval, persze vasra való késsel. Normális szerszámboltban kapni, nem is annyira drága. Csak egy határozott "kör" a belsejében, és kész.

http://www.koves-forcon.hu/termekek/beta/kepek/beta_fooldal/viz_gazszerelo/BETA_345SB.jpg" border=0>

t334wehtf

http://www.rothermetal.hu/files/7501011005.gif" border=0>

s7manbs8

Köszi ez  is jó ötlet, ezt még fel is lehetne szerelni egy gépre is automatizálni a dolgot.

2vkx6unz

Mekkora lesz ez a gép? Nekem 50x50x3-as zártszelvényből készült, de síkba maráskor a szakiktól megkaptam, hogy ez kerítésanyag nem gépváznak való, a gépváz egy jó kis öntvény és min 1 tonna ;)

Egyébként ha hegesztve lesz akkor van értelme sorjázni? Persze a balesetvédelmi indokokat figyelmen kívül hagyva?