Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

ebalint

Nagyon király ötlet! [#wilting]

s7manbs8

Acélt próbálva esztergálni, érdeks kúp lett, nem sík, aztán rájöttem, hogy a hosszánt eltolja, ennek mi a trükkje ?

Kézzel kell tartani ? De az elég béna mert akkor is elmozdulhat rögzítő nincs rajta, az áttétel oylan kicsi, hogy a kést ahogy noymja elgurul ...

Csuhás

Minden normális gépen leszorítható a hossz szán. A kínai hegyezőkre rá kell építeni a leszorítót. Egy kínai gép esetén nagyjából a pucolás, a szánok illesztése után következik a rögzítők beépítése ( hossz szán, szegnyereg ). Azért olcsó mert Te fejezed be a gyártást.

s7manbs8

OK, kösz, erre számítottam. :)

s7manbs8

Csuhás

A leszorítók konkrét megoldásaira rengeteg ötletet találsz a neten, mert mindenki aki esztergálni kezdett ilyen masinákkal, rájött hogy ezeket meg kell építeni.

s7manbs8

A hátulsó középső lemezszorító csavart meghúzom és rögzül csak leszedtem a lemezt mögüle, hogy hozzá férjen.

Ezen a hosszánon nincs oldalt anyag, amire egy egyszerű furatot készíteve közép alá meg lemezt téve megoldható lenne ...

s7manbs8

Ez a megoldás jó lesz úgy látom az enyémre:

s7manbs8

Még kép közelről:

TROMF22

Micsoda kompozíció! Az új szerzemény, tükörben a fotós, és mellette a kegyvesztett(?) garabonciás eszterga-masinája. Csak nem hagyod veszni!?

s7manbs8

Nem, eszem ágában sincs azt abbahagyni.

Azt is készítem tovább.

TROMF22

Csuhás

Azt gondold meg mennyire lesz útban a szegnyereg előtt egy csavar imbuszkulccsal. Az igazi esztergákon nem középen rögzítenek hanem hátul levő billenésgátló léc egy darabját szokták megszorítani. Fontos hogy minél kevesebbet vegyél el a szegnyereg útjából. ( Megjegyzem hogy szerintem az e2n gép szán rögzítése is elhibázott, nagyon merev anyagot görbít el rossz erőkarral, szóval gyárilag alig szorít. Az enyémet átalakítottam, szerintem tökéletes lett. Arról is van fent pár fotó )

s7manbs8

Kösz ha hátul húzom meg a ott nem zavar semmit ahhoz tulajdonképp nem is kell csinálni semmit illetve pl. a középső csavarra (nem a gyárira, egy másikra) ráhegesztve egy kart ha jól beállítom, akkor elfordítom és úgy megszorul, ha meg vissza kiengedem pl. úgy szinte semmit se kell csinálni ehhez mást. Arra elég hogy oldalazgassak.

s7manbs8

A billenésgátló lécen, ahogy írod pont igen. Kösz.