Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

jani300

Működik ? Hát akkor ?
Szégyenlem magam ,mert lehetőségem lenne , de nem tudom mi van velem :(
Próbálok váltani , egy nagy húsdarálót már üzembe helyeztünk , haver is próbál váltani villanyszerelésre ,megint .
Ha lesz komolyabb relés automatikája ,lesz melóm :)

s7manbs8

Működik mindegyik, most éppen nincs rajtuk megmunkált cucc, de majd most ahogy beindulok e téren jobban , lesz később pár mutatvány.

s7manbs8

Az a hőskor még jelenleg is tart, úgy érzem. :)

torrente

Sziasztok! Egy nagyobbacska gép építésén töröm a fejem (kb 1000X1000mm munkaterület). Alu és plexi megmunkálás lenne a cél. Mozgóhidas konstrukció lenne és kb 1200mm lenne a fesztáv. A híd vagy két zártszelvényből (pl 80X80 vagy 100X100) lenne összehegesztve (egymás felett) vagy egy combosabb UNP (mondjuk unp 200)lenne oldalára állítva. Mindkettőnek van előnye és hátránya is, én az UNP felé hajlanék. Mi a véleményetek, mit javasolnátok? Köszönöm.. Péter

Pali79

Szerintem a zártszelvényt soha nem tudod megcsinálni egyenesre. Én inkább gondolkodnék valami combosabb U szelvényben, persze annak is az érintett részeit síkban kellene marni vagy köszörülni.

Pali79

Most néztem, hogy az UNP az U szelvény. [#taps]

s7manbs8

Kicsit alakítottam tovább az eszterga szerűségemet.

szf

Miből van az orsóház, valami szelep test?

s7manbs8

Valami generátor volt úgy rémlik.

szf

s7manbs8

Még képek.

fn47xk7ei

Elég halovány a főorsó mérete .

s7manbs8

Az alja majd még szebb lesz, csak össze van rakva, hogy kb mi hova esik tervezés nélkül élőben. From scratch.  Ahogy az angol mondaná. :)

s7manbs8

Tudom, de ez megvan, úgy fogom rátenni, hogy azt a részt ki lehessen cserélni, illetve az egész ágyát be akarom majd önteni műgyantás betonnal vagy akármi, majd ahogy sikerül.

s7manbs8

Műanyaggal fával el lehet majd bohóckodni így is remélhetőleg.