Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Köszi, hogy ez megírtad, mert én még mindig avval ragasztok bőrt vásznat gumit, ahogy gyerekkorom óta.
Párszor volt szerencsém a döglöttbéka szagú latexxel is ragasztani.

Írhatnál, ha van időd, erről a nekem új technikáról gyártót, típust, ismertetőt.
Hátha nekem is ideje volna váltanom.
Sok ingatag lábon áll a család, sok a hitvány lábbeli.

Szalai György

Van ezeknek a húzott profiloknak egy elsőre meglepő tulajdonsága. De másodikra nem meglepő.
Hogy egyetlen sík felület sincsen rajtuk. Sehol.
Ha csavarral összehúzom, akkor a két egymással szemben lévő íves felület addig idomul, amíg ki nem egyenlíti egymást.
Nem kis mechanikai feszültség árán.
A mechanikai feszültség, egységugrás tesztel érzékelhető.
(Júj, ezt itt nem szeretik, pedig egyszerű. A profildarabot madzagra lógatva oldalba vágni egy fadarabbal és figyelni a hangja magasságát, tisztaságát, lecsengését. Nem kell hozzá süketszoba, mérőmikrofon, terc/oktáv analizátor.)
Jó az egy marógép hídszerkezetnek, ha mechanikai feszültségek vannak benne?
Hogy hat ez a sajátrezonanciára?

VighLajos

A mai cipők talpai ragaszthatatlanok. Ha valaki másképp gondolja, írja meg, hogy mivel próbálkozzam...
:-)

PSoft

Belekukkantottam kicsit az előzményekbe.:)

Lassan négy napja rakódik össze az a két nyomorult, 90x90-es, 628 mm hosszú alu profil.
Az egyik darabja Budapesten van, az sejthető!
De hol lehet a másik, hogy sehogy sem akarnak összeérni?[#nemtudom]

Nehéz a hobbygép építők élete![#nevetes1]

5kye5guy9

Az OK. hogy az aluprofil nem a legüdvözítőbb megoldás egy marógépnek, de mi mást tehet egy anyagilag és/vagy műhelyháttérileg korlátozott hobbista?
Én 160x80-as vastagfalú ITEM-ből tervezem a leendő hidat, és pont azért, hogy legalább egy sík felület legyen rajta, azt gondoltam, hogy a homlokára, sínek alá még felteszek egy síkbamart 10 vagy 15 lapot. Mondjuk a feszültséget azzal sem tudom megúszni, de legalább a sínek sík felületre kerülnek, és talán elég masszív is lesz. Vagy "házilag" egyszerűbben lehet jobbat?

zozo

Gumi talpról volt szó :)  A kínai zsíros műanyagokkal tényleg vannak gondok, de a cipészek ránézésre tudják, hogy melyikkel nem érdemes vesződni, melyiket lehet jól és ideiglenesen megragasztani.

Gyuri, kedden (addig pihi) lefényképezem a ragasztós dobozokat. Én nem értek hozzá, cipész alkalmazottam majd segít benne. Privátban elküldöm majd az infókat.

A húzott profilos tapasztalatod lehet, hogy a vékonyabb szerkezeti profilokra jellemzőek? A 80-as Bosch profilt ellenőriztem egyszer és meglepően egyenes, derékszögű és csavarodás mentes volt.

5kye5guy9

Mondjuk ennek a 160x80-nak van két nagy és két kisebb kamrája, amit fel lehetne tölteni homokkal / gyanta+őrleménnyel. Ez talán csillapítana a rezgésen, de ártana a dinamikának a megnövekedett súly. Melyiktől kéne jobban tartani?

Szalai György

"És látá Isten, hogy jó.
És lőn este és lőn reggel, negyedik nap." [#vigyor2]

kaqkk007

Én így fogattam össze 2db 45x45-ös alu idomot (egy 80x50 es u profil segítségével)

xt79ipd3

Csak 80x80-as... És ma hozta a futár... Nem volt alapos a visszaolvasás, mert ezeket már leírtam. :)
És valódi megoldás még mindig nincs, de a cipőjavítást lassan kitanulom. [#vigyor2]

xt79ipd3

PSoft

" A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen."[#awink]

kaqkk007

Ha érdekel az oldalamon találsz még képeket ..

zozo

"És valódi megoldás még mindig nincs, de a cipőjavítást lassan kitanulom. "

...és a végére meg is térsz :)

kaqkk007

Azért jó (szerintem) ez a megoldás mert így van helye a golyós orsónak, így közvetlenül a hídon fut a Z tengely . Igaz így a hidam kb 50Kg de legalább elég merev ...[#vigyor3]