Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem lehet a hajtóműházat átalakítani, hogy hátrébb kerüljön a jó részhez a kapcsolódó fogaskerék?

PSoft

De ha a kerekek közé tenné a zsírt, akkor is csak az első bekapcsolásig maradna közöttük.:)
A "mezei" zsír,(mer, az van bennük) nem igazán az ilyen hajtásházakba való kenőanyag.

s7manbs8

Igen, azt még megnézem, nem e lehetne lentébb tolni a rácsatlakozó kerekeket.

s7manbs8

s7manbs8

Azt is lehetne, hogy a hozzá csatlakozó fogaskereket legyártani vagy arrébb tolni valahogy és akkor még mehet pár évet ...

s7manbs8

Robsi is a szinkron eszterálásával meg tudná csinálni a csavart evolvenst rá pl. pont iyleneket szokott mutogatni mp4 formátumban a saját oldalán is.

jani300

Most írjam ?
Lehet keverni olajjal is , csak akkor "csúnya" lesz belül ,nem ilyen szép aluszínű .
De konstrukciós hibás is , meg sima mart edzetlen fog ,és még valószínűleg kihajlik is .
Ez a dolga ,így lett tervezve !
Igazi agyagedény aki tervezte !
Nem mentség a tervezett avulás , járna azért valami ...

jani300

Úgy hogy működjön ,nem .
Túl sokáig ment volna ha közelebb kerül a támasztó csapágyhoz a nagykerék .

s7manbs8

Azt a csatlakozó tengely ha az alsó aluházban marok egy kicsi, lejjebb tudom tolni vagy 3 mm-t az nekem örök életű lesz, amenynit hazsnálni fogom. :)

jani300

Ok ! Majd megnézzük :)[#integet2]

s7manbs8

Holnap kiveszem majd azt a tegngelyt, csak ma már nem akarok zsíros kézzel itt gombokat nyomkodni emiatt. :)

Már maga z ötlet is jó, hogy pl. nem is feltétlen az elromlott alkatrészt kell megjavítani, amit Svejk is mondott, ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez, ősrégi bölcsesség ez amúgy. :)

LittleSV

Sziasztok.

Mechanika csak más... Gyermekeimnek "lézerkardot" kell gyártanom. Eddig 10mm-es rétegelt lemezből vagdostam ki kardokat, tőröket, vékonyabból dobócsillagot (tininindzsa teknőcöknek), de most a star wars lemez forog.
Ugyan előrelátóan nyáriszünetre ígértem nekik, de jobb szeretném időben elkezdeni a projektet, mert ismerve magam ha most kezdem talán nyárra kész lesz...

Tudnátok ötletekkel szolgálni honnan/hogyan induljak el.

Amire én gondoltam: plexi rúd, élében 1 db rgb led, nyelébe góliát akku (csak hogy a tömege miatt igazi legyen :) ). De egy 40mm-es plexi rúd elég nehéz, drága és törékeny lehet.
A plexi csőbe húzott ledszalag még sérülékenyebb.
Esetleg valamilyen vékonyabb acél szál, rajta ledszalag és ezen átlátszó szilikoncső (ha létezik ilyen 40mm átmérő körül.
(Hangot adni meg akár gyorsulásmérővel, egy mini hangszóróval meg egy tiny45-tel lehet :) )

Azért hogy szorosan a topic címénél maradjak, a nyélhez akkor már egy forgatót is kell gyártanom. Ahhoz csak HD a megfelelő, vagy lehet másban is gondolkodni?

Előre is köszönöm a tanácsokat/ötleteket.

zozo

Korábban láttem, de meglett :)  Vízvezeték szerelvényekből markolat [#nevetes1]

fénykard markolat

zozo

vadember

Polikarbonát cső.