Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

LittleSV

Rendeltem víztiszta csövet. Egyik megoldás hogy homokfúvással opálosítva lesz. A másik hogy sziloplaszt féle anyaggal kéne kiönteni miután bent van a ledszalag és a csatlakozó. Elméletem szerint jó lenne mert rugalmas belsőt kapna és a nem üreges cső nehezebben törik, nem lenne túlzottan nehéz sem, ráadásul ez opálosítaná a cső belső falát (már amennyiben sikerül buborékmentesen kinyomni).

Csuhás

Nem elég ha egy pauszpapír csíkot teszel a csőbe?

LittleSV

Az mondjuk tényleg olcsóbb, de akkor a ledszalag még tud lötyögni.

Szalai György

Mi lesz így a melegekkel? Hová hűlnek a Led-ek, az ellenállások, meg a vékonyka huzalozás?

vadember

Nekem gyanús, hogy több időt fogsz az elkészítésével eltölteni, mint amennyit a gyerekek játszani fognak vele.
Nálam legalábbis az volt a csoda, ha egy játék három napnál tovább érdekelte a gyerekeimet.

LittleSV

Miért, az eleve szigetelt ledszalagból hová tűnik a meleg? Itt még meg tudom csinálni hogy a merevítést amit be kell tennem a két ledszalag közé azt keskeny alu csíkból készítem el. Ha simán lötyögne a ledszalag attól előbb tönkremenne mint a kiöntéstől.
Ahogy írom össze a hozzávalókat, lassan annyiba lesz mint ha yoda-tól kéne megvennem... :)

LittleSV

Így van, sőt mire elkészülök már le is fog csengeni náluk :) No de ha nem ő értük létezünk akkor mi másért?

xt79ipd3

Üdv!
Ismét kérdésem lenne az épülő marógéppel kapcsolatban. A terv szerint a híd 25x150-es aluprofilból készül. Ilyet égen-földön nem találtam. Lenne egy helyen 40x160-as, de abból csak 6m-es szálat adnak el.
Vagy adnának 30x120-ast, 25000 + ÁFA áron egy 70 centis darabot. [#wow1]

Lényegi kérdés: Hídnak megfelelne 2 darab egymásra helyezett (és rögzített) 90x90mm-es aluprofil? Jobb ötletem nincs és azt tudok épeszű áron venni. 628mm lenne egyébként a szükséges hossz.

5kye5guy9

xt79ipd3

Köszi a segítséget!
Igazság szerint az eredeti tervben lévő 25x150-es aluprofiltól is idegenkedtem egy kicsit. Szerintem nem hídnak való anyag. Vékony, széles. Tudom, hogy a profilja miatt sokkel erősebb a vastaglemeznél, de akkor is. A komplett Z becslésem szerint 5,5 kg körüli lesz. Ez a tömeg és a működés közben ébredő erők lelki szemeim előtt már csavargatják, hajlítják is rendesen a  25x150 mm-es aluprofil hidat. :)
Viszont két darab 90x90 aluprofil egymáson már sokkal stabilabb szerintem.

vadember

Ha átmenő csavarokkal egymáshoz húzatod több helyen a két profilt, akkor megkapod azt a szilárdságot amit szeretnél.
Ha csak a két végénél rögzíted egymáshoz az sokkal gyengébb egységet képez.
De az így kialakult 90x180-as profil már a négyszerese a 25x150-es eredeti elképzelésednek. Erre már rá mernék állni.
Lonewolfnál lehet akár olyan profil amit szeretnél 800-1000 Ft./Kg áron.

Rabb Ferenc

>> Tudom, hogy a profilja miatt sokkal erősebb a vastaglemeznél <<

Milyen méretű vastaglemezre gondoltál?

xt79ipd3

Én is átmenő csavarokkal gondoltam. Ha találnék Szentlőrinckáta környékén olyan embert, aki tud alumíniumot hegeszteni, akkor azt is megfontolnám.

xt79ipd3

Mint a vele azonos vastagságú lemez. Mint ahogy egy cső is erősebb a vele azonos átmérőjű rúdnál.

Rabb Ferenc

Na ezt a népszerű téveszmét nagyon gyorsan felejtsd el!!!

Ugye azt Te sem hiszed, hogy egy adott méretű cső önmagában erősebb, mintha még mellé teszel egy, a cső belső átmérőjével azonos méretű rudat is.

A pontos(abb) megfogalmazás úgy hangzik, hogy azonos KERESZTMETSZETŰ, vagyis anyagmennyiségű cső és rúd közül a cső szilárdsága nagyobb. De azok nem azonos átmérőjűek!!!