Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem igaz...
Adott bemenő forgatónyomaték esetén a keletkezett egyenesvonalú erő erő nem függ az orsó átmérőjétől csak a menetemelkedéstől.
(a súrlódásokat nem véve figyelembe)
Nehéz elhinni de így van.

svejk

Hát a 0,5 Cnull és a kisebb csapágyaknál a 0,25 Cnull mi a manó?

ANTAL GÁBOR

Nekem valami más :  a 30tonna az közetítőleg 300.000N
M= e*F/(2*pi )  vagyis 300.000* 5*10 ad-3 /6.28  = 238.8Nm ennek a 30 ad része 79.6 Nm   Ami 300as omegával 2288W

de másképp : v= 500/60= 8.3mm/s, F = 300.000N   a szorzatuk
2490 watt

Szalai György

Az átvihető erő azért átmérő függő is kell, hogy legyen.

svejk

Miből termelted ki azt a 80-as átmérőjű orsót?

y9au2mspr

Nehéz elhinni. Ez olyan mind az ék. Minél hosszabb ugyanazon magas ék annál könnyebb vele emelő, feszítő erőt kifejteni.

svejk

kicsit gyanús is volt [#falbav]

svejk

Én anno bebizonyítottam magamnak mert én sem hittem.

y9au2mspr

Nagyon érdekes számomra. Köszönöm

y9au2mspr

Szia Gábor. Ez már barátságos eredménynek tűnik. Nagyon köszönöm neked hogy is a fáradozásodat.

svejk

Az átvihető erő más tészta, -az függ a golyók átmérőjétől is- itt egy speciális áttételről van szó.
Bemenő adat forgatónyomaték (Nm) kimenő adat erő (N)
Bárhol megnézheted csak a menetemelkedés szerepel a képletben.

y9au2mspr

Köszönöm, valóban nehéz lessz ezt megemészteni,de menni fog. Hihetetlen az biztos.

remrendes

Nagyjabol az a meret lehet. A 30t-s Enerpac palack kicsivel nagyobb, mint 70mm dugattyu atmeroju.

svejk

no meg persze a 2Pi