Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Annak idején, még az első papír-ceruzás számítási próbálkozásaim kapcsán Tibor45 nulladik hibaként könyvelte el, hogy bemenő adatként kezeltem a gyorsulást.
Egyszerűen nem értette meg, hogy nem tudunk hobbyban olyan gépet alkotni ami elbírja a 0,1-0,3 g-nél nagyobb gyorsulást.
Persze mi öszvér gépekben gondolkodtunk Ő meg pici célgépekben.

Ma már minden másképp van.
Én is máshogy számolok, a gépépítési lehetőségek, követelmények is kibővültek.
Ma már ha gépet akarunk építeni nem akarunk ugyanazon a gépen kék lézerezni és acélba csapágyfészket marni.

sasi

Nem, ez nagyobb, masszívabb szerkezet.
Küldtem képet róla.

z2a2u8wf

Ment privát uzenet

000000000

Sok az alternatív valóság, legenda ebben a szösszenetedben velem kapcsolatban, pl.:

"Persze mi öszvér gépekben gondolkodtunk Ő meg pici célgépekben."

Valóban pici? [#fejvakaras]
Pl. ez a 2 tonnás Y, Y asztal, 1100 W-os DC tárcsaszervó hajtás azért annyira nem kicsi Aradi Ferenc gépén.

guliver83

Ma már ez a gép tökéletesem működik!
Már láttam egy párszor munka közben!
[#worship]

svejk

A kivétel erősíti a szabályt :)

svejk

Majd ne felejtsd el az ígért függvényeket, abból tudunk tanulni.[#finom]

000000000

Sziasztok! Megtudja mondani valaki, hogy a mélyhornyú csapágy mennyire terhelhető axiálisan nem számszerűen értem hanem radiális terhelés arányában?

Szalai György

Bármennyire. A terhelés növekedésével (is) az élettartam csökken.
Valahol harminc százalékot olvastam, de Svejk ne kérdezze, hogy hol.

svejk

Ez minden csap
ágykönyvben benne van, én 50%-ra emlékszem, de az biztos,hogy meglepőe n nagy érték.

no ez a tablet nem nekem valo :(

keri

Van ott a billentyűzet sarkában egy kis mikrofon jel.
Azzal tudsz neki diktálni. Egész jól csinálja.
De egyetértek. Borzalmas az állandó javítási kényszere.

remrendes

Letezik ilyen altalanos ertek?

000000000

Köszönöm sokat segített!

y9au2mspr

Sziasztok.

Golyósorsókból gondoltam készítek egy élhajlító masinát full elektromos kivitelben. Megközelítőleg kb.1670mm munkaszélleségben gondolkodom ,csak semmi hidraulikus technika.
 Jelenleg van egy 450mm munkaszélleségű 6 tengelyes hajlító gépem 5T nyomóerővel(fogaskerék mechanizmus) full manuális minden. Baromira jó kis géplett,de jó lenne tovább fejleszteni és kicsit a cnc felé elvinni a dolgot. Lenne is rá igény a műhelyemben.

30T körüli nyomóerő eléréséhez milyen vezérelt léptető,szervó motor(ok) jöhetnek számításba.Akát több darabból is. A nyomó sebességnek sem kell gyorsnak lennie.Megelégednék mondjuk 500mm/perces sebességel.

Ha valaki már gondolkozott hasonlóban és esetleg meg is osztaná velünk a gondolatait ne habozzon. Kíváncsi lennék milyen kötségből lehetne összeszedni rá az elektromos és mechanikus elemeket.

sanyi84

Szia Szabi!

A golyósorsó nem biztos hogy alkalmas a célra. Nagy gépből kidobott orsóval próbált az egyik volt kollégám papírt préselni, eredmény hogy széthullt az orsó. De esetleg más menet jó lehet. Após is olajemelővel nyomta a papírt.