Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

somma

Próbához, kísérletezéshez a fénymásolókban (régebbiek !) találsz felületi foncsoros tükröket. Talán mentettem belőlük.

Szalai György

Ráadásul azok egyből FSM tükrök.

Sys_m

Igen köszönöm az útbaigazításokat, az ebayről mire megjön kb 1 hónap, nekem hamarabb kellene, mérete kd 10x15 cm kb ha működik a végleges, úgy is gyárit veszek. Most tiret tudbóval próbálkozom..., érdekel a végeredmény.

PSoft

PSoft

Mááá...nem kell![#falbav]

Sys_m

A végeredmény: Tiret turbo meg se csiklandozta és sajnos a fékolaj sem. A szemcsés lefolyó tisztító kicsit megkezdte, de inkább alámart, mint oldotta. Kloroform talán vinné, de mire rendelnék, árban ugyan ott lenne mint egy tükör ára. Én arra számítottam, hogy valamelyik szer ráncos hártyásra felmarja a festéket és azt lelöbözöm, öblítem róla.

L. Imre

Hívd fel ezt a céget lesz nekik készen ilyesmi. Ha nincs, akkor vákumpárologtatnak optikai üvegre. A sima tükör nem lesz jó, mert torzítani fog.

Az egyetlen maszek cég amelyik még foglalkozik optikai elemek készítésével az országban. Összegyüjtötték az elfekvő csiszoló és daraboló gépeket, valóságos csoda ami náluk történik!

Unioptik Bt.

2f428kduf

Kromofággal, de még a régi fajtával. Mivel az állam kiskorunak nézi a polgárait ( a pénzem azért kell neki), így kihagytak valamit az újból. Nem tudom ez viszi-e?

000000000

Sziasztok!

Számolgattam egy 5mm emelkedésű golyósorsó emelő képességét, létezik az, hogy 2Nm nél durván olyan 150kg lenne ?

jani300

Neki nem állnék számolni , de az nem sok .
Az nagyobb gond hogy nem önzáró .

000000000

ez igaz bár már láttam "önzáró" kínai csodát ami önzáró volt mert nulla volt csapágy golyó hézag..

zozo

Van az 250kp is, veszteségek nélkül számolva.

jani300

Ha már emlegettem , és még csak nem is drága .
Ez új :)

keri

1Nm az azt jelenti, hogy 1méteres erőkarral 1N erővel tekered az orsót. Azaz 1méter*2*pi=6,28méter utat jársz be amíg az orsón 5mm az elmozdulás.
6283mm/5mm=1256-os áttételi arány, vagyis ~250kg tömeg emelésével egyenértékű erő keletkezik 2Nm forgatónyomaték hatására...persze minusz a veszteségek.

000000000

köszi valami ilyesmit számoltam én is 0.6 tényezővel.