Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Nahát. Nekem egy nullával kevesebb jön ki.
Pontosabban 25,62826371 kg.

000000000

Akkor számold újra mert tízen pár éve mikor próbáltuk mérni egy golyós orsóra kötött motort akkor az alá tett 120kg személymérleg kilapult mint a sz*r !
Sőt úgy is mondhatnám, hogy kitaposta a belét ! [#hehe]
És ezt meghazudtolni vagy elszámolni nem igazán lehet mivel le lett próbálva !

Szalai György

Megtaláltam a hibámat. Már nekem is stimmel.

000000000

Tehát megint csak igazam volt ! [#nevetes1]

000000000

Tükört VS fékolaj !
Behatási idő kb 30 perc !

PSoft

Védőfesték,és védőfesték között is jelentős minőségi eltérések vannak.

A CO lézeres tükörgravír emlékeim szerint volt tükör, amit nagyon könnyen, de volt olyan is, amelyet igen nehezen, teljesen más beállításokkal tudtam csak gravírozni.
Talán, a szürke/sötétszürke védőfesték adta meg magát a legnehezebben.
Míg más színek, zöld, kék, stb. lényegesen könnyebben voltak gravírozhatóak.

000000000

Ezzel az erővel fékolaj és fékolaj között is van jelentős eltérés ! [#nevetes1]
Tehát ha nem 30 perc akkor max 1 nap és meglesz az eredménye, olyan festék még nem volt amit a fékolaj nem szedet volna szét előbb vagy utóbb !

PSoft

Olyan tükör még nem volt, amit a védőfesték miatt ne tudtam volna CO-val gravírozni![#nevetes1]

Szalai György

000000000

Hát persze, mivel te bas*tad el a számítást mindössze 90% alákalkulálva ! [#hehe]
De mentségedre beismerted a tévedésed ! [#nevetes1]

remrendes

Az csak a kinai orso surlodasi tenyezoje.

Kisamotors

Fékfolyadék! :)
Nem olaj, glikol.

jani300

[#eljen]
Nem mindha rám nem illene , de azért jó duma :)

000000000

Gúgli a FÉKOLAJ-ra " Nagyjából 111000 találat 0.41 másodperc " alatt.
Tehát használatos ez is az is ! [#hehe]

Sys_m

Az valami szuper NASA fék "fluid" lehet, az enyém magzatvíz ahhoz képest. Kb 1,5 napja ázik benne és semmi. A tükör hátulján kék a festék.
A tiret turbó mindent vitt, a granulátumos lefolyótisztító talán félúton elfáradt??? [#nemtudom]